Top 5 co-op games voor 2021

Article
zondag, 27 juni 2021 om 9:00
back 4 bloodf1623840996
Samen sta je sterk, toch? Voor wie van gamen houdt en goed met anderen kan samenwerken, zijn er dit jaar genoeg opties om dat op de proef te stellen. Kijk daarom maar vast uit naar deze top 5 co-op games voor 2021!
Bijna elk jaar verschijnen er prima co-op games waarin we onze krachten mogen bundelen met een zielmaatje. De afgelopen E3 shows hebben wat betreft nieuwe aankondigingen en trailers zeker een duit in het zakje gedaan. Als jij een co-op-maatje hebt waarmee je een goed geoliede machine denkt te vormen, dan mag je deze co-op games sowieso niet missen dit jaar.

5. Halo Infinite

We trappen af met Xbox exclusive Halo Infinite, die een volledige co-op verhaalmodus krijgt. Ontwikkelaar 343 gaf al vorig jaar wat belangrijke details prijs daarover. Zo ondersteunt de campaign splitscreen voor twee spelers, maar ook online co-op voor vier spelers.
Al sinds het begin van de Halo-franchise is local multiplayer een belangrijke spil geweest. Ondanks dat die mogelijkheid schitterde in afwezigheid toen Guardians uitkwam, is de modus dus weer aangekondigd voor het nog te verschijnen Infinite. 343 heeft opgelet en geeft gehoor aan wat de fans willen!
De release van Halo Infinite staat naar verluidt gepland voor september dit jaar, voor de Xbox One, Xbox Series X en S en PC.

4. Evil Dead: The Game

Evil Dead is nog niet klaar met jou! Met de terugkeer van Bruce Campbell als de iconische Ash Williams in een co-op game gebaseerd op zombieslasher Evil Dead, kunnen we terugkijken naar iets bijzonder interessants. De heerlijk gore sfeer droop al van de trailer af die tijdens E3 getoond werd.

Met meerdere spelers tegelijk kun je het verhaal in co-op doorlopen en de groteske zombies met kettingzagen, bijlen en andere wapens van hun ledematen ontdoen. Ook zit er een PvP-modus in Evil Dead, waarin je niet alleen kant van de mensen kan kiezen maar ook die van de ondoden.
Evil Dead: The Game komt ergens in 2021 uit voor de PlayStation 4, PS5, Xbox One, Xbox Series X en S en PC.

3. Far Cry 6

Ubisoft flirtte in de voorgaande Far Cry’s al steeds meer met co-op. In Far Cry 6 reis je af naar het eiland Yara, een fictieve versie van Cuba waarin ‘El Presidente’ Antón Castillo de scepter zwaait. Om hem van de troon te stoten ga je een lange strijd aan, maar dat hoef je zeker niet alleen te doen.

Net als Far Cry 5 is het gehele verhaal te beleven met zijn tweeën. De enorme vrijheid die je krijgt, leent zich er dan ook perfect voor om als duo chaos te schoppen in de straten van het ogenschijnlijk paradijselijke eiland. Houd je dus vooral niet in, maar maak het samen de altijd zo stoïcijnse Giancarlo Esposito zo zuur als je maar kan!
Far Cry 6 verschijnt op 7 oktober voor de PlayStation 4, PS5, Xbox One, Xbox Series X en S en PC.

2. Rainbow Six: Extraction

De naam is dan wel veranderd, het gaat hier nog steeds om dezelfde game als de in 2019 aangekondigde Rainbow Six: Quarantaine. In wat nu Extraction heet, neem je het als team elitesoldaten van maximaal drie man op tegen een buitenaards virus. Wie het tactische Rainbow Six: Siege kent, zal waarschijnlijk verrast zijn geweest door de keuze die Ubisoft met de franchise besloot op te gaan.
Realisme is overboord gegooid voor een spannende co-op ervaring waarin je samen als de best getrainde operators ter wereld voor een compleet nieuw gevaar komt te staan. Alhoewel, helemáál nieuw is het niet. Wie Siege veel heeft gespeeld, herinnert zich vast nog wel het tijdelijke event Outbreak uit 2018. Spelers kregen destijds een voorproefje, want dat kortdurende event was het zaadje voor wat nu een volledige game is geworden!
Rainbow Six: Extraction verschijnt op 16 september voor de PlayStation 4, PS5, Xbox One, Xbox Series X en S en PC.

1. Back 4 Blood

Het is alweer meer dan een decennium terug in de tijd dat de Left 4 Dead-games uitkwamen en we massaal zombies konden afslachten. Al na twee delen blies de serie (voorlopig) haar laatste adem uit. Toch hoeven we onszelf niet te verdrinken in nostalgie. De studio erachter, Turtle Rock, keert terug naar zijn roots met Back 4 Blood. En die game lijkt minstens zo bruut te worden!
Verwacht hordes zombies en liters bloed verpakt in een uplifting sfeertje in Back 4 Blood. Je pakt, net als in Left 4 Dead, schouder aan schouder met maximaal drie andere spelers de wapens op. Naast de coöperatieve story mode kun je ook tegen elkaar knokken in een PvP-modus voor acht spelers die doet denken aan Evolve.
Back 4 Blood verschijnt op 12 oktober voor de PlayStation 4, PS5, Xbox One, Xbox Series X en S en PC. Wie niet zo lang kan wachten en de game eerder wil uitproberen, kan zich aanmelden voor de open beta in augustus.