GP van China gratis in Nederland, behalve voor Ziggo-klanten

News
woensdag, 17 april 2024 om 15:00
max verstappen start gp bahrein 2024f1709536969
Dankzij het nieuwe Viaplay TV is de GP van China dit weekend gratis te kijken, alleen niet live. Er is alleen wel een uitzondering voor Ziggo-klanten.
Een paar dagen voor de GP van Japan kwam Viaplay met een opvallende aankondiging. De streamingdienst is namelijk een samenwerking aangegaan met Talpa om de zender SBS9 om te dopen naar Viaplay TV.
Om meteen goed te beginnen werd de GP van Japan op een later tijdstip volledig uitgezonden op de ‘nieuwe’ zender, maar het was onduidelijk welke Grands Prix er nog meer in zijn totaliteit te zien zouden zijn op Viaplay TV.
Daar is nu een stukje duidelijkheid bij gekomen, want de GP van China aankomend weekend zal te volgen zijn op de zender. Dat is alleen niet live, want waar de race om 09:00 Nederlandse tijd van start gaat, zal de Grand Prix pas om 13:00 te zien zijn op Viaplay TV.

Geen gratis race voor Ziggo-klanten

Opvallend genoeg is de race alleen niet voor alle kijkers in Nederland met een basic televisiepakket gratis te zien. Klanten van Ziggo met het goedkoopste abonnement worden namelijk uitgesloten van de actie. Dat komt doordat Viaplay TV bij de provider als enige valt onder het pluspakket, waardoor klanten meer moeten betalen om de zender te bekijken.
Waarom Viaplay TV bij Ziggo als enige in het pluspakket zit, is niet bekend. Wel is duidelijk dat de twee partijen in een heftige strijd verwikkeld zijn om de Formule 1-rechten voor volgend jaar te bemachtigen. En naar verluidt zijn die rechten nu nog belangrijker, omdat de FOM een contract voor vijf jaar wil sluiten, in plaats van de gebruikelijke drie jaar.
Volgens sportmarketeer Chris Woerts is het voor de FOM ondertussen wel duidelijk wie er vandoor gaat met de rechten. Voor het publiek is het alleen nog de vraag waar F1 volgend jaar te zien zal zijn.

Populair Nieuws