Fallout-maker probeert controverse over serie te sussen

News
maandag, 15 april 2024 om 10:00
fallout serie
De Fallout-serie is sinds kort te zien op Prime Video en wordt over het algemeen goed ontvangen. Sommige fans hebben alleen iets opgemerkt dat voor de nodige controverse zorgt. Maar een Fallout-schrijver probeert duidelijk te maken dat dat niet nodig is.
Fallout staat bekend als Bethesda-franchise, maar is door de jaren heen door verschillende ontwikkelaars gemaakt. De tv-serie heeft ook een eigen team (zij het met input van Bethesda), dus de kans is aanwezig dat er af en toe tegenstrijdige informatie in verschillende verhalen is te vinden. Zo’n tegenstrijdigheid staat centraal in een kleine controverse rondom de Fallout-serie.
Want hoewel de serie over het algemeen goed in de smaak valt, zijn grote fans van Fallout: New Vegas minder blij. In de loop van de serie wordt namelijk een datum genoemd voor een gebeurtenis en die datum lijkt niet te kloppen met New Vegas. Ook Fallout 1 en 2 lijken slachtoffer van een wijziging in de canon, maar het is vooral New Vegas waar veel discussie over is.
Sommige fans denken namelijk dat de makers van de serie samen met Bethesda alle Fallout-games die niet door Bethesda zijn gemaakt uit de canon proberen te halen. Maar Emil Pagliarulo, schrijver van Fallout 3 en 4, ontkent dat. Op Twitter maakte hij eerst de tijdlijn duidelijk (de serie staat als allerlaatste op de tijdlijn). Toen een fan direct vroeg of New Vegas canon was, bevestigde hij dat.

Fallout: New Vegas fans niet allemaal overtuigd

Pagliarulo weet nog niet alle fans te overtuigen dat er niet is getornd aan de canon van Fallout. Veel reacties op zijn tijdlijn-tweet uiten de mening dat de serie de canon verpest of zelfs dat Bethesda nooit iets waardevols heeft bijgedragen aan de franchise. Wellicht dat een iets uitgebreidere verklaring nog iets goed kan maken, maar een franchise weet uiteindelijk zelden alle fans tevreden te houden.
Mocht je trouwens hebben genoten van de serie, dan is er nog veel meer Fallout te beleven. Fallout 76 is op dit moment bijvoorbeeld nog ongeveer een week gratis te spelen. Binnenkort verschijnt ook eindelijk de next-gen update van Fallout 4.