Dit voegt de Fallout 4 next-gen update allemaal toe

Article
dinsdag, 16 april 2024 om 21:00
fallout 4 vault dweller dogmeat
Fallout 4 is uitgekomen in 2015, maar Bethesda komt deze maand nog met een grote update voor de game. Deze nieuwe features voegt de next-gen update allemaal toe.

Nieuwe platformen

Zoals de naam verklapt van de next-gen update, is de grootste toevoeging dat Fallout 4 voortaan op twee nieuwe platformen speelbaar is. Via backwards compatibility was het voor spelers al mogelijk om Fallout 4 te spelen op de PlayStation 5 en Xbox Series X/S, maar nu komt er ook echt volledige ondersteuning voor de twee platformen.
Dat houdt in dat je de geliefde role-playing game kan spelen op Performance Mode of Quality Mode. De eerste optie biedt de optie om Fallout 4 te spelen op 60 frames per seconde. Met Quality Mode wordt de graphics sterk verbeterd ten opzichte van de vorige versie van de game op de consoles.
Fallout 4 - PS4 Image
Fallout 4 - PS4
EUR14.99
Op voorraad
Koop op bol.

Verbeteringen voor de vorige generatie

Hoewel Bethesda de naam ‘next-gen upgrade’ heeft gegeven aan de patch, betekent het niet dat fans die de game nog spelen op de PlayStation 4 en Xbox One niet naar de update kunnen uitkijken. Ook voor de oude platformen komen er negen jaar na dato namelijk nog steeds nieuwe features voor uit.
Vanaf 25 april, wanneer de patch verschijnt, zal Fallout 4 een stuk stabieler op de consoles draaien - wat geen overbodige luxe is met veel games van Bethesda. Daarnaast worden er ook problemen met bepaalde quests opgelost. Ook komen er verbeteringen om in te loggen op de vorige generatie.
nieuwe fallout game in de maak 132543

Brede schermen voor PC

Naast de console spelers, kunnen ook PC-spelers genieten van de aankomende update. Met name fans die een monitor van de buitencategorie op hun bureau hebben staan zullen met smart uitkijken naar de patch.
Toen Fallout 4 namelijk verscheen in 2015, waren er nog niet veel widescreen- en ultra-widescreen schermen op de markt. Daar is in de jaren daarna alleen veel verandering in gekomen. Met de update wordt er daarom eindelijk ondersteuning toegevoegd voor die monitoren, zodat je Fallout 4 op een 21:9 of een nog breder scherm kan spelen.
Daarnaast zal de patch op PC zorgen voor meer stabiliteit, moeten mods voor minder problemen zorgen en komen er ook een aantal bugfixes. Fallout 4 zal op 25 april ook gelanceerd worden op de Epic Games Store en de game zal de Verified-status krijgen op Steam Deck.

Meer content voor Fallout 4

Met de next-gen update voegt Bethesda niet alleen technische veranderingen door en komt ook nieuwe content naar de game. Zo wordt de Enclave toegevoegd aan de Commonwealth met een nieuwe quest genaamd Echoes of the Past. Met de Enclave komen er ook nieuwe skins, nieuwe Power Armors, de Tesla Cannon en de Heavy Incinerator.
Via de Creation Club wordt daarnaast een Makeshift Weapon Pack toegevoegd, met een drietal wapens om onconventionele voorwerpen af te schieten, en de Halloween Workshop. Het is nog niet helemaal die tijd van het jaar, maar je kan de Wasteland straks wel alvast een stukje griezeliger maken met Halloween-versieringen.