Alles wat we weten over Call of Duty Black Ops 6

Article
maandag, 17 juni 2024 om 17:00
black ops 6
Er gaat geen jaar voorbij zonder nieuwe Call of Duty. Het werd weliswaar geopperd voor 2023, maar Activision besloot toch een nieuwe game uit te brengen. Ook dit jaar komt er een nieuwe game, genaamd Black Ops 6, maar wat weten we daar eigenlijk over?

Nieuwe gameplay-systemen

Call of Duty wordt er nog wel eens van beschuldigd steeds dezelfde game te kopiëren, maar dit jaar wordt het één en ander geïntroduceerd waardoor de game nog wel eens een heel ander gevoel kan krijgen. De grote nieuwe toevoeging is Omnimovement, waarmee spelers op een realistische manier in elke richting kunnen bewegen. Waar je eerder alleen recht vooruit kon sprinten, kan dat nu in elke richting. Er zijn ook opties om heel veel bewegingen, zoals sprinten en springen, automatisch in elkaar over te laten gaan afhankelijk van de obstakels op je route.
Call of Duty: Black Ops 6 - PS5 Image
Call of Duty: Black Ops 6 - PS5
EUR64.99
Op voorraad
Koop op bol.
Iets anders dat Black Ops 6 anders gaat doen is schade aan vijanden. De game gaat heel nauwkeurig bijhouden waar je een vijand precies raakt. Dat moet vervolgens invloed hebben op hoeveel schade dat doet, maar ook op hoe je vijand reageert op die schade.

Non-lineaire missies

Modern Warfare 3 experimenteerde al wat met open-world missies en dat wordt in Black Ops 6 voortgezet. Er zijn open-world maps in de campaign en je keuzes kunnen beïnvloeden hoe een missie precies verloopt. Er zullen situaties zijn waarin je een keuze moet maken om er zonder al te veel geweld doorheen te komen, of juist gewoon de wapens te trekken.

Wie maakt Call of Duty Black Ops 6?

Aangezien we te maken hebben met een Black Ops-game zal het ook niet heel schokkend zijn om te horen dat de game wordt gemaakt door Treyarch. De vaste volgorde van Call of Duty-ontwikkelaars is een beetje door de war geschopt, maar Black Ops blijft blijkbaar bij de ontwikkelaar die de subreeks altijd al maakt.
Treyarch had eerder dit jaar al een grote update over Call of Duty. De studio stopt namelijk met de zombies-modus van Modern Warfare 3 en draagt die over aan Sledgehammer Games. Treyarch gaf daarbij aan dat de focus nu zou verschuiven naar iets groots aan de horizon. Eigenlijk liet het zich toen al raden dat de studio bezig was met Black Ops 6.
Dat betekent overigens niet dat de studio pas sinds kort echt bezig is met de nieuwe Call of Duty. Een medewerker van Treyarch liet kort na de eerste onthulling weten dat het testen van Black Ops 6 al zeker twee jaar aan de gang is. Dat is een mooi bericht, nadat meerdere recente titels onder hoge druk in maar iets meer dan een jaar werden gemaakt. Hopelijk betekent een langere ontwikkelingstijd ook een hogere kwaliteit.
black ops 6jpg

Zombies als vanouds

Treyarch is niet alleen bekend als de maker van Black Ops, maar ook als de studio achter de meeste Zombies-modi, ook in games waar Treyarch verder niet aan werkt. In Black Ops 6 is er dan ook vanzelfsprekend een zombies-modus. Fans zullen bovendien blij zijn om te horen dat deze round-based is, als vanouds.
Ook niet onbelangrijk is dat de zombies-modus weer een geheel eigen cast heeft. Niet elke Call of Duty-game heeft unieke personages voor de zombies-modus. Spelers zullen een aantal gezichten herkennen uit Black Ops Cold War en zelfs Black Ops 1.

Altijd online

Dat je voor sommige games altijd online moet zijn is helaas niets nieuws meer. Maar op consoles werden Call of Duty-fans er nog niet mee lastiggevallen. Maar dat gaat veranderen met Black Ops 6. Je moet altijd een internetverbinding hebben, ook in de single-player campaign. Dat heeft te maken met de enorm gedetailleerde graphics die de game belooft.
Er zijn namlijk bestanden die niet op de disc van de game staan en ook niet gedownload worden bij de installatie. Bepaalde textures worden tijdens het spelen naar je console of PC gestreamd. Het goede nieuws is dat je voor de campaign alleen een internetverbinding nodig hebt en niet per se een abonnement op PS Plus of Game Pass Core. Maar dat zal voor mensen met een minder goede internetverbinding een schrale troost zijn.

Nieuwe eigenaar, zelfde platforms?

Black Ops 6 is de eerste nieuwe Call of Duty sinds Activision Blizzard is overgenomen door Microsoft. Modern Warfare 3 kwam weliswaar ook uit toen die transactie rond was, maar alle marketing en dergelijke was al voor de overname in volle gang.
Met de overname is Call of Duty gelukkig geen exclusive geworden. Sterker nog, er komt in zekere zin een platform bij, want Black Ops 6 staat vanaf dag één op Game Pass. Spelers op PC en Xbox hoeven de game dus niet per se te kopen. Als je zorgt dat je goed van tevoren een lopend Game Pass-abonnement hebt, kun je zelfs de pre-order bonussen meepakken en je kunt ook bijbetalen om de Vault Edition via de abonnementsdienst te spelen.
Verder komt Black Ops 6 naar precies dezelfde platforms als eerst, namelijk PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S en PC. Er is ook een deal getekend die Micrsoft verplicht om de game naar Nintendo-platforms te brengen, maar dat lijkt met Black Ops 6 nog niet te gaan gebeuren. Wellicht wordt het nog aangekondigd, maar het kan ook zijn dat de Switch de game niet aankan en er gewacht wordt op de Switch 2, die volgend jaar waarschijnlijk uitkomt.
black ops 6

Plot en setting

De titel Black Ops 6 zal sommige fans verrast hebben. Volgens eerdere geruchten zou de game namelijk geen nummer krijgen, maar Black Ops Gulf War heten. Dat de game die titel niet draagt betekent alleen niet dat die oorlog niet de basis vormt voor het verhaal.
De trailers voor de game maken namelijk heel duidelijk dat de games zich afspeelt in de jaren 90, waarin ook de Geofloorlog plaatsvond. Trailers laten beelden zien van onder andere George H. W. Bush, Bill Clinton en andere politieke figuren uit die tijd. Dat geeft nog niet al te veel weg over het verhaal: Black Ops komt nog wel eens met een alternatieve versie van de geschiedenis. Maar het moge duidelijk zijn dat de Golfoorlog een rol speelt.

Wanneer is de release van Call of Duty Black Ops 6?

Call of Duty komt meestal uit in november of eind oktober. Dat laatste is dit jaar het geval: vanaf 25 oktober ligt Black Ops 6 in de winkel. Maar dat betekent niet dat je tot die datum hoeft te wachten om de game te spelen.
Zoals altijd kun je al eerder aan de slag door deel te nemen aan de bèta's van de game. Wanneer die plaatsvinden is nog onduidelijk, maar er is wel goed nieuws: als er eenmaal een datum is, geldt die voor iedereen. Voorheen was het eerste bètaweekend vaak alleen voor PlayStation, maar dat gaat veranderen nu Microsoft de franchise in handen heeft. Iedereen mag tegelijk aan de slag met de bèta en het kan zelfs via Game Pass.

Populair Nieuws