Name Explained: Elden Ring Shadow of the Erdtree

Article
maandag, 17 juni 2024 om 16:00
elden ring shadow of the erdtreef1708592221
Met Shadow of the Erdtree komt er eindelijk een uitbreiding voor Elden Ring. Maar waar komt de naam vandaan voor de DLC? Wij leggen het aan je uit.
Voor het verhaal van Elden Ring heeft Hidetaka Miyazaki samengewerkt met George R.R. Martin, de schrijver van A Song of Ice and Fire en de serie Game of Thrones. Het tweetal heeft voor de setting inspiratie gehaald uit de Noorse mythologie en dat is meteen duidelijk voor alle spelers die voor het eerst voet zetten in The Lands Between.
Zodra je namelijk de open wereld betreedt, word je begroet door een gigantische, gouden boom in de verte, waar een stralend licht vanaf komt: de Erdtree. De boom is het symbool voor de Elden Ring, wat leven geeft aan alles in de wereld. Daarvoor is duidelijk Yggdrasil gebruikt als inspiratiebron, de world tree waar alle werelden uit voortkomen.
De Erdtree speelt een belangrijke rol in het verhaal van Elden Ring, maar hij heeft niet altijd gestaan in The Lands Between. De boom is namelijk ook het symbool van Queen Marika, de god die ervoor zorgde dat zij en haar afstammelingen onsterfelijk werden en de religie The Golden Order naar het land heeft gebracht.
Elden Ring Shadow Of The Erdtree - PS5 Image
Elden Ring Shadow Of The Erdtree - PS5
EUR74.99
Op voorraad
Koop op bol.

Een duister land

De Erdtree zorgt voor blessings aan alles en iedereen die in het licht van de boom staat, maar niet alles in de wereld valt eronder. De plek waar Marika ooit haar bestaan bekendmaakte aan The Lands Between, staat nu bekend als de Land of Shadow. Een plaats die valt onder de schaduw van de Erdtree. Vandaar de naam van de uitbreiding, Shadow of the Erdtree, waarin spelers afreizen naar de Land of Shadow.
Door de afwezigheid van de Erdtree en in het verlengde daarvan de Golden Order, is de situatie in de Land of Shadow niet al te best. Het gebied wordt in een ijzeren greep gehouden door de demigod Messmer en zijn manschappen, die graag met vuur spelen.
Het is ook niet zomaar dat spelers naar de Land of Shadow gaan. Zij volgen namelijk de Empyrean Miquella. Hij offert zijn lichaam, zijn kracht en alles waar hij recht op heeft af, om het gebied te bevrijden. Maar zoals we gewend zijn van FromSoftware, is alles wel wat het lijkt?

Uitdagende uitbreiding

De DLC van FromSoftware games staat normaal bekend om de hoge moeilijkheidsgraad. Ja, nog moeilijker dan de base game. En dat is ook het geval voor Shadow of the Erdtree. Je kan dan ook niet zomaar afreizen naar de Land of Shadow.
Om Miquella te kunnen volgen, moet je eerst afgerekend hebben met Stargazer Radahn en Mohg, the Lord of Blood. Laatstgenoemde is één van de laatste bazen en je zal waarschijnlijk al een vrij hoog level hebben als je Mohg hebt verslagen. Het wordt dan ook aangeraden om minimaal level 150 te zijn, voordat je begint met de DLC. In ieder geval komen veel spelers momenteel nog niet in aanmerking voor Shadow of the Erdtree.

Populair Nieuws