Populaire Elden Ring-mod kan een officiële feature worden

News
maandag, 17 juni 2024 om 18:00
elden ring shadow of the erdtreef1708503646
Binnenkort duiken veel Elden Ring-spelers weer in de game voor de Shadow of the Erdtree DLC. Die uitbreiding belooft pittig te worden, dus misschien loont het om de hulp in te roepen van een vriend. Het gebruik van een mod om dat makkelijker te maken is wat de maker van de game geen probleem.
Hulp inroepen van een andere speler is eigenlijk altijd een optie in FromSoftware-games. Maar het zou niet juist zijn om te zeggen dat het ook makkelijk is om dat te doen. Het is geen kwestie van een sessie beginnen en een vriend uitnodigen: je hebt er speciale items voor nodig en als één speler doodgaat, is de co-op sessie beëindigd.
Elden Ring Shadow Of The Erdtree - PS5 Image
Elden Ring Shadow Of The Erdtree - PS5
EUR74.99
Op voorraad
Koop op bol.
Het is dan ook geen wonder dat er een populaire mod is voor Elden Ring die co-op naadloos maakt, zodat je het hele avontuur op een makkelijke manier in co-op kunt spelen. Wellicht denk je dat dat tegen de visie van de makers van de game ingaat. Maar Elden Ring-regisseur Hidetaka Miyazaki vertelt PC Gamer dat hij het helemaal prima vindt als mensen deze mod gebruiken.
Co-op is in Elden Ring weliswaar niet zo makkelijk als met de mod, maar dat komt door het doel dat FromSoftware had met co-op in Elden Ring. Het team wilde dat spelers even een andere speler konden helpen met een specifiek doel, om daarna net zo makkelijk weer te vertrekken. De hele game samen spelen is niet iets dat Miyazaki “actief wil tegenhouden”.

Co-op is een optie in toekomstige games

Miyazaki gaat zelfs een klein stapje verder. Co-op zoals de Elden Ring-mod biedt kan een officiële feature worden. Dat is zeker geen belofte en het gaat ook niet gebeuren in Elden Ring zelf. Maar Miyazaki is er niet op tegen om totale co-op van het begin tot het einde van een game te overwegen voor een toekomstig project.
Wie Shadow of the Erdtree samen met een ander wil spelen is dus nog aangewezen op een mod, of het wat omslachtige in-game systeem. Of je hulp nodig gaat hebben merk je op 21 juni, wanneer de DLC uitkomt. Intussen is het misschien een idee om nog een beetje te grinden in de base game.  

Populair Nieuws

Laatste Reacties