Alles wat we weten over Call of Duty 2024

Article
dinsdag, 23 april 2024 om 20:00
call of duty warzone black ops cold was laos season 2f1613550133
Er gaat geen jaar voorbij zonder nieuwe Call of Duty. Het werd weliswaar geopperd voor 2023, maar Activision besloot toch een nieuwe game uit te brengen. Ook dit jaar komt er ongetwijfeld een nieuwe game, maar wat weten we daar eigenlijk over?

Titel en setting

Officieel is er nog niets bekend over de nieuwe Call of Duty. Dat gaat mogelijk in juni veranderen met een Xbox-showcase, of zelfs eerder, maar in de tussentijd hebben we het met geruchten te doen. Daar zijn er al aardig wat van.
Er zijn bijvoorbeeld al heel lang geruchten dat de nieuwe game Call of Duty Black Ops Gulf War gaat heten. Daarmee is ook gelijk de setting verklapt: de Golfoorlog die plaatsvond van augustus 1990 tot februari 1991. Naar verluidt draait het verhaal om de rol die de CIA had in het conflict.

Wie maakt Call of Duty Black Ops Gulf War?

Aangezien we te maken hebben met een Black Ops-game zal het ook niet heel schokkend zijn om te horen dat de game waarschijnlijk wordt gemaakt door Treyarch. De vaste volgorde van Call of Duty-ontwikkelaars is een beetje door de war geschopt, maar Black Ops blijft blijkbaar bij de ontwikkelaar die de subreeks altijd al maakt.
Treyarch had eerder dit jaar al een grote update over Call of Duty. De studio stopt namelijk met de zombies-modus van Modern Warfare 3 en draagt die over aan Sledgehammer Games. Treyarch gaf daarbij aan dat de focus nu zou verschuiven naar iets groots aan de horizon. Het lijkt waarschijnlijk dat daarmee Black Ops Gulf War bedoelde.

Open-world campaign

Open-world is één van de populairste game genres van de laatste jaren en steeds meer games worden open-world of krijgen elementen van het genre. Modern Warfare 3 kwam bijvoorbeeld al met missies die open-world waren. Andere missies waren dan weer gewoon lineair.
Maar Call of Duty 2024 zou open-world helemaal omarmen. Naar verluidt is de hele campaign open-world en niet alleen een aantal missies. Hoe dat precies werkt zal moeten blijken wanneer er gameplay getoond wordt.
20211005 switcholed8f1633465772

Nieuwe eigenaar, nieuw platform

Call of Duty 2024 is de eerste nieuwe Call of Duty sinds Activision Blizzard is overgenomen door Microsoft. Modern Warfare 3 kwam weliswaar ook uit toen die transactie rond was, maar alle marketing en dergelijke was al voor de overname in volle gang.
Met de overname is Call of Duty gelukkig geen exclusive geworden. Sterker nog, er komt als het goed is een platform bij. Er is namelijk een deal getekend die Microsoft verplicht om de game ook naar Nintendo-platformen te brengen. Of dat bij lancering gaat lukken is de vraag: de Switch is toch wat zwakjes vergeleken met de andere systemen waar de game op verschijnt. Maar het zou kunnen dat er niet al te lang na de release van Black Ops Gulf War een nieuwe Nintendo in de winkel ligt, dus wie weet komt de game daarop uit.

Wanneer is de release van Call of Duty 2024

Call of Duty komt vrijwel altijd uit in november en soms in oktober. Daar zouden we dit jaar dus ook op gokken. Een releasedatum is er nog niet, maar zelfs wanneer die bekend is, kon het nog wel eens iets ingewikkelder zijn.
De laatste jaren was er namelijk campaign early access voor wie de game pre-orderde. Dat is een tactiek waar Xbox ook niet vies van was met bijvoorbeeld Starfield, dus het kan best zijn dat er dit jaar ook weer early access is. Uiteraard waren er ook speelbare bètas. Hoe dat dit jaar gaat werken is nog onduidelijk, maar dagen die alleen voor PlayStation-spelers zijn lijken onwaarschijnlijk.

Populair Nieuws