Alles wat we al weten over EA Sports FC 25

Article
maandag, 08 juli 2024 om 17:00
ea sports fc 24 haalandf1689331167
Aan het begin van een jaar weet je soms niet wat voor games er aan het einde uitkomen. Maar er zijn ook titels waarvan je het wel weet, ook al zijn ze niet aangekondigd. We verwachten allemaal dit jaar EA Sports FC 25, maar wanneer is de reveal?
EA Sports FC 24 is inmiddels een maand of negen oud, dus het volgende deel moet dichterbij zijn dan de de dag dat de huidige game verscheen. EA houdt zich alleen nog vrij stil rondom de game. Toch is het redelijk te voorspellen wanneer EA Sports FC 25 uit de doeken wordt gedaan.

Reveal is al een tijdje vaste prik

Er is namelijk een periode voor de reveal waar EA al een tijdje niet veel van is afgeweken. EA Sports FC 24 werd in juli onthuld en hetzelfde geld voor meerdere opeenvolgende FIFA-games in de jaren daarvoor. Momenteel is er dus niet veel reden om te denken dat het dit jaar anders is.
Bovendien is er een andere reden waarom juli een handige maand is. Het EK Voetbal begint namelijk in juni. Daarvoor wordt een speciale update voor EA Sports FC 24 verwacht. Deze update kan volledige aandacht krijgen door EA Sports FC 25 pas richting het einde van juli te onthullen. De laatse berichten over de game doen ook vermoeden dat de reveal heel snel is.
ea sports fc 24 haaland schotf1695043276

Wanneer is de release van EA Sports FC 25?

Na de reveal van de nieuwe EA Sports FC hoef je waarschijnlijk niet al te lang te wachten voor de game in de winkel ligt. De releaseperiode is namelijk ook al jaren vrij voorspelbaar. Toen de game nog FIFA heette werd hij meestal eind september uitgebracht.
Ook die traditie is niet gebroken met de naamsverandering. EA Sports FC 24 verscheen vorig jaar op 29 september. Volgens dezelfde leaks die beweren dat de game snel wordt onthuld ligt de game op 27 september in de winkel. Mensen die de Ultimate Edition kopen zouden 10 dagen eerder aan de slag kunnen.

Komt er ook een FIFA 25?

De naam EA Sports FC is vrij nieuw, want eerder heetten de voetbalgames van EA FIFA. Die licentie was alleen vrij duur en dus is gekozen om de banden met de FIFA te breken. Sindsdien belooft de FIFA bond dat er games met de naam FIFA blijven komen en dat ze beter zullen zijn dan EA Sports FC.
Er zit alleen nog weinig tekening in de zaak. Er zijn geruchten over een uitgever die FIFA-games gaat maken, maar de FIFA heeft nog altijd geen game aangekondigt die rechtstreeks concurreert met EA Sports FC. Het zou kunnen dat er ineens een FIFA 25 wordt aangekondigd, maar vooralsnog ziet het ernaar uit dat EA Sports FC weer dé game wordt waar voetbalfans naar uit kijken.