Naamsverandering HBO Max gaat niet door

News
maandag, 09 oktober 2023 om 9:30
hbo maxf1650354911
HBO Max is nog niet bijzonder lang beschikbaar in ons land. Opvallend snel na de introductie besloot de dienst het roer om te gooien, waar ook een naamsverandering bijhoorde. Die gaat alleen toch niet door.
Sinds een aantal maanden heet HBO Max in de VS alleen nog maar ‘MAX’. Die naamsverandering zou in Nederland ergens in de loop van 2024 ook doorgevoerd worden, maar dat gaat niet door. Reden is het bestaan van Omroep MAX.
Al snel nadat HBO Max zijn nieuwe naam onthulde, werd door Omroep MAX aangekaart dat die merknaam eigenlijk niet beschikbaar was in Nederland. Omroep MAX heeft de rechten op de naam MAX voor alle doeleinden die met uitzenden te maken hebben. Na overleg tussen juristen van de beide bedrijven heeft HBO Max besloten zijn oude naam te blijven gebruiken in de Benelux.

HBO Max gaat toch veranderen

Dat wil niet zeggen dat HBO Max niet alsnog gaat veranderen. De naam blijft hetzelfde, maar andere veranderingen die in de VS doorgevoerd zijn komen wel onze kant op. Dat houdt in dat er allerlei Discovery+-content op de dienst komt te staan.
De prijzen gaan ook mogelijk veranderen, waarbij in het bijzonder de levenslange korting die bij introductie werd aangeboden er waarschijnlijk uit zou gaan. Aangezien er met een nieuwe naam het argument te maken valt dat er een nieuwe streamingdienst is, leek het waarschijnlijk dat de korting eruit zou gaan. Maar als de oude naam wordt behouden is het de vraag of de korting juridisch gezien mag worden ingetrokken.

Populair Nieuws

Laatste Reacties