Harry Potter reboot serie vangt nu al kritiek door J.K. Rowling

News
donderdag, 13 april 2023 om 11:30
harry potterf1672392942
Er is een gloednieuwe Harry Potter-serie aangekondigd. Deze verfilmt het hele verhaal van de zeven boeken opnieuw, maar dan met een heel seizoen televisie per boek. Veel fans zullen er naar uitkijken, maar de serie kan ook direct op veel kritiek rekenen.
Tegelijk met de naamsverandering van HBO Max naar alleen “Max” zijn ook wat nieuwe series aangekondigd. Eén daarvan is een nieuwe serie die de Harry Potter-boeken opnieuw verfilmt, met J.K. Rowling als uitvoerend producent. Dat laatste maakt de tongen alleen behoorlijk los.
Rowling zal geen bijzonder grote creatieve rol vervullen, maar HBO topman Casey Bloys geeft aan dat haar inzichten van pas zullen komen. Hij benoemt de controverse rondom Rowlings transfobe uitspraken wel, maar geeft aan dat de materie complex is en dat hij er nu verder niet op in wil gaan. De prioriteit van HBO is om de positieve boodschap van liefde en acceptatie in Harry Potter naar tv te brengen.
Dat standpunt kan alleen niet op veel postieve reacties rekenen. Zowel professionele critici als fans vinden dat betrokkenheid van J.K. Rowling niet samengaat met een positieve boodschap van acceptatie. Bovendien wijzen veel mensen erop dat HBO nu zorgt dat er de komende tien jaar steeds weer gesproken moet worden over Rowlings opvattingen, waardoor ze ook weer verspreid worden.

Wordt J.K. Rowling een probleem voor de serie?

Het is de vraag of al deze kritiek heel veel effect gaat hebben op de serie. Het is onlangs nog gebleken dat Harry Potter projecten ondanks (of misschien wel dankzij) controverse heel succesvol kunnen zijn. Hogwarts Legacy werd door veel potentiële spelers geboycot en werd toch één van de best verkochte games in de recente geschiedenis.