Battlefield 6 lijkt Battle Pass en Warzone-achtige modus te krijgen

  Liefhebbers van de Battlefield franchise kijken met smart uit naar het volgende deel. Op de release moeten we waarschijnlijk nog even wachten, maar EA lijkt een Battle Pass en een Free to Play-modus, zoals Call of Duty Warzone, in Battlefield 6 te gaan verwerken.

  Net zoals de jaarlijkse strijd tussen FIFA en Pro Evolution Soccer, vochten de Battlefield en Call of Duty franchise het ook een lange tijd met elkaar uit. Ondanks de grote verschillen waren het immers allebei de grootste militaire shooters op de markt, met vele discussies tussen de fans tot gevolg.

  Het lijkt er nu op dat EA weer goed kijkt naar de concurrentie, met name als het gaat om Call of Duty Warzone. De uitgever heeft namelijk een survey gestuurd naar verschillende mensen, om hun interesse in bepaalde zaken voor Battlefield 6 te peilen, zo meldt Tom Henderson via zijn Twitter-kanaal. Het gaat daarbij om zaken als een Battle Pass, een clan-systeem, Free to Play-onderdelen, evoluerende maps en blueprints voor wapens. Een paar van die elementen herkennen we uit concurrerende games, met name de Battle Royale game van Call of Duty en Fortnite.

  Krijgt Battlefield 6 echt een Battle Pass?

  Dat EA onderzoek doet naar de verschillende onderdelen voor Battlefield 6, betekent natuurlijk niet meteen dat alles ook daadwerkelijk in de game zal verschijnen. Toch is het veelzeggend om te zien dat de uitgever de interesse peilt bij spelers. Electronic Arts staat namelijk er ook om bekend dat het zoveel mogelijk geld uit elke game wil trekken en een Battle Pass is daarbij een logische keuze. Om daarnaast nieuwe spelers naar Battlefield 6 te trekken met een Free to Play-modus is een tactiek die voor Activision en Call of Duty Warzone goed heeft uitgepakt, dus EA kan het trucje zomaar eens gaan herhalen.

  Wanneer Battlefield 6 precies moet gaan uitkomen in nog niet bekend, maar daar kan binnenkort verandering in komen. Naar verluidt zal er namelijk in mei een officiële onthulling komen, inclusief een releasedatum.

  Battlefield 6

  Verkijgbaar vanaf 2022

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.