Alles wat je moet weten over de Limited Mario Nintendo Switch Edition

Article
maandag, 25 januari 2021 om 17:00
mario red blue nintendo switch editionf1613118529
Begin januari kwam Nintendo meteen met groot nieuws. Het bracht namelijk een nieuwe Nintendo Switch uit en wel een Limited Edition in de stijl van Super Mario. De console is helemaal in de kleuren van Mario en komt met een speciale opberghoes. Maar twijfel je op dit moment of je ‘m moet kopen en/ of vind je deze Switch stiekem wel erg leuk? Dit is alles wat je moet weten over de Limited Edition Mario Nintendo Switch.

Waar moet ik voor kiezen?

Eind 2020 brachten Sony en Microsoft een nieuwe console uit. In eerste instantie kwamen de Xbox Series S en X uit en iets later kwam de PlayStation 5. Beide consoles zijn er populair, maar desondanks wist de Switch zich goed staande te houden tussen dit geweld. Dit komt mede omdat Nintendo over het algemeen een hoop andere games heeft die meer zijn gericht op de jongere medemens en de families. Op deze manier weet Nintendo een beetje zijn eigen doelgroep te creëren en is het niet per se een concurrent voor de Xbox Series of PS5.

Opzoek naar een Nintendo Switch?

De Nintendo Switch is erg populair en ook de Nintendo Switch Lite is tijdens de coronacrisis erg populair geworden. Als kers op de taart komt Nintendo nu ook nog met een Super Mario editie, maar welke moet je kopen? Vanwege de grote vraag schommelen de prijzen een beetje, maar voor een Nintendo Switch ben je toch al snel zo’n 339 euro kwijt. De Switch heeft een 6,2 inch scherm en kun je als handheld gebruiken, je kunt de Joy-Cons (controllers) loskoppelen of je kunt het apparaat aansluiten op de televisie. Daarnaast heb je de ook nog de Switch Lite, deze console kun je alleen als handheld gebruiken en heeft een 5,5 inch scherm. De prijs van de Nintendo Switch schommelt ook een beetje, maar begint rond de 210 euro.
marioof1610986171

Wat maakt deze Mario console zo uniek?

Als derde alternatief heb je nu dus ook de Nintendo Switch Limited Mario Edition. Deze editie is qua specificaties grotendeels hetzelfde als de Nintendo Switch, alleen is hij helemaal in Mario stijl. De console en Joy-Cons zijn met name Mario rood, maar hebben mooie blauwe details. Daarnaast krijg je ook een officiële Mario beschermhoes voor je Nintendo Switch, zo’n officiële Nintendohoes kost los al snel 25 à 30 euro.

Is de Limited Mario Edition het kopen waard?

De console ziet er harstikke leuk uit, maar is die het kopen waard? Als je opzoek bent naar een Nintendo Switch en je bent fan van Super Mario is het zeker een goede aankoop.
De console is bijna precies grotendeels hetzelfde als de ‘normale’ Nintendo Switch. Naast de kleur en de beschermhoes zijn er wel een paar kleine verschillen in vergelijking met het model uit 2018. Zo heb je nu een HDMI-aansluiting, een USB 3.0 poort, Bluetooth en gaat je batterij langer mee. Je batterij gaat nu 4,5 tot 9 uur mee. Bij de ‘normale’ Nintendo Switch is dit maar 2,5 tot 6,5 uur.
Deze bijzondere editie is dus een Limited Edition, Nintendo heeft nog niet laten weten hoeveel exemplaren er zijn. Wel is de vraag naar de Nintendo Switch al erg groot en zal Nintendo de voorraad niet verder aanvullen. Ben je geïnteresseerd in zo’n speciale Mario Switch? Twijfel dan niet, want het is nu of nooit.
mario 3d worldf1599239329

Krijgen we een Nintendo Switch Pro?

Daarnaast is het overigens ook helemaal niet zo’n gek idee om je geld nog even te bewaren. Er duiken de laatste maanden namelijk steeds meer geruchten op dat Nintendo bezig is met een Nintendo Switch Pro. Deze console zou een nog grotere upgrade zijn vergeleken met de Switch die we nu kennen. Als je nu opzoek bent naar een Switch kan het dus ook best een overweging zijn om even te wachten op een mogelijke Nintendo Switch Pro.

Populair Nieuws

Laatste Reacties