'Nintendo Switch Pro details gelekt door datamine'

  2021 is pas een week oud en toch duiken er al wilde geruchten op over de Nintendo Switch Pro. Het vermeende model dat volgens insiders en de geruchtenmolen in de maak is zou namelijk een stuk minder geheimen hebben dan gisteren. Een datamine (via NintendoLife) heeft allerlei Nintendo Switch Pro details boven water gebracht.

  Dataminer SciresM heeft diep in de firmware code van de Nintendo Switch zitten graven en allerlei details ontdekt die naar de Nintendo Switch Pro zouden verwijzen. De console zou onder codenaam Aula door het leven gaan bijvoorbeeld. Naast de naam zijn ook allerlei details over de specificaties zelf gelekt.

  SciresM zegt dat de Switch Pro gebruik maakt van een Mariko systeemchip. Het nieuwe model zou tevens gewoon weer docked en als handheld systeem bruikbaar zijn, maar wel met flink wat veranderingen. Zo moet de Switch Pro namelijk 4K gaan ondersteunen en heeft de nieuwe console van Nintendo mogelijk een OLED-scherm krijgen.

  Nintendo Switch Pro details niet officieel

  Gezien de Nintendo Switch Pro details van SciresM komen, zijn deze natuurlijk nog niet officieel. Hoewel we de bovenstaande informatie direct willen geloven, moeten we alles voor nu nog met een korreltje zout nemen. Pas wanneer Nintendo zelf het boekje open doet over de Nintendo Switch Pro kunnen we daadwerkelijk verifiëren of de bovenstaande informatie juist is.

  Wel hebben we in het verleden al veel gehoord over de Nintendo Switch Pro. Zo stelde een eerder gerucht dat de Switch Pro een Mini-LED scherm zou krijgen, terwijl een ander artikel alleen sprak over dat het nieuwe model in 2020 al zou verschijnen. Dat jaar is gekomen en gegaan, dus is het veilig om te stellen dat laatstgenoemde gerucht niet kloptte.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.