Webcams in Nederland vaker bekeken door avondklok

News
maandag, 25 januari 2021 om 16:30
amsterdamf1611573772
Nederlanders kijken sinds de invoer van de avondklok een stuk meer naar webcams die over de steden heen gericht staan. Dit gebeurt grotendeels ’s avonds na 21:00 uur, dus dit zal hoogstwaarschijnlijk zijn om te kijken of er nog mensen over straat gaan na de ingevoerde tijd. Vooral op 23 januari, de dag dat de avondklok inging, werd er heel erg veel gekeken.
Veel mensen zullen het erg bijzonder gevonden hebben om de lege straten van hun stad te bekijken. Er werd op de dag dat de avondklok inging om 21:00 uur namelijk maar liefst tien keer vaker dan normaal naar het woord webcam gezocht in Nederland. Dit is een behoorlijke zeldzaamheid, want de laatste keer dat hier zoveel naar gezocht werd was in 2018 toen er geschaatst werd voor de Olympische Winterspelen.

Lege straten

Vooral in de grotere steden is het natuurlijk bijzonder om te zien dat er vanaf 21:00 uur vrijwel niemand meer op straat te zien is. Je zal niet vaak zien dat de straten van Amsterdam bijvoorbeeld helemaal leeg zijn. Met deze webcams kan dit dus wel en daarom besloten veel Nederlanders even een kijkje te nemen. Anderen besloten hier op een andere manier mee om te gaan, door bijvoorbeeld te gaan rellen en protesteren. Ook dit kan je natuurlijk bekijken met de webcams.

Webcamseks neemt toe

Sowieso is het webcamverkeer in Nederland een stuk groter geworden, want ook de hoeveelheid webcamseks neemt sterk toe. Dit geeft het Centrum Kinderhandel en Mensenhandel aan. Zij vinden dat hier meer onderzoek naar gedaan moet worden gezien het risico van uitbuiting.

Populair Nieuws