5 dingen die je nog niet wist over Super Mario

Article
woensdag, 30 december 2020 om 11:00
paper mario origami kingf1594025954
Het is bijna 2021! Onlangs gingen we al opzoek naar de geheimen van onder andere Xbox, PlayStation en Hollywood, maar vandaag gaan we ons richten op één iemand. En niet zomaar iemand, we hebben namelijk vijf bizarre feiten over Super Mario. Iedereen kent de vrolijke snor wel, maar er zijn stiekem ook nog best veel dingen die je helemaal niet over Mario wist. Dit zijn 5 dingen die je nog niet wist over Super Mario.

Ken jij de achternaam van Mario al?

Vrijwel iedereen kent Super Mario, maar wist je dat Mario ook een achternaam heeft? De achternaam van Mario is namelijk Mario, waarmee zijn volledige naam Mario Mario is. Althans als de we Mariofilm uit 1993 moeten geloven. Daarnaast is Luigi natuurlijk de broer van Mario, waarmee zijn volledige naam Luigi Mario is. Overigens heeft Yoshi ook een achternaam en is zijn naam eigenlijk een afkorting. Yoshi heet voluit namelijk: Yoshisaur Munchakoopas.

Wie is de man achter Mario?

De stem van Mario is misschien wel even herkenbaar als het karakter zelf. De stem van Mario komt van Charles Martinet, maar wist je dat Martinet niet alleen Mario inspreekt? Hij is ook de stem van: Luigi, Wario en Donkey Kong.

Dit is waarom Mario een pet, snor en tuinbroek heeft

Het uiterlijk van Mario is grotendeels zo omdat er in de beginjaren vele grafische beperkingen waren. Zo heeft Mario bijvoorbeeld een petje omdat realistisch haar niet echt mogelijk was in de tijd. De snor is er om zijn neus duidelijk te maken en de tuinbroek is er om zijn armbewegingen duidelijk te maken.

Super Mario kwam in ruim 200 games voorbij

Het spel Donkey Kong was in 1981 de eerste game waar Mario voorbijkwam en hier bleef het zeker niet bij. Zo heb je de Mario Bros, Mario Party en Mario Kart games en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Inmiddels is Mario voorbijgekomen in ruim 200 verschillende computerspellen. Wat is jouw favoriete Mariospel allertijden?
estrellas super mario galaxyf1600677090

Vier jij dit jaar Mario dag?

Wist je overigens ook dat Mario dag bestaat? Sinds 2017 wordt op 10 maart wordt jaarlijks Mario dag gevierd. Overigens brengt deze dag ook nog echt iets moois, want op Mario dag lopen ze bij de Starlight Children’s Foundations allemaal is speciaal ontworpen Super Mario-ziekenhuisjassen. Overigens kun je deze datum leuk onthouden door het ezelsbruggetje: MAR10.

(Bonus) Het gezicht van Shy Guy

En tot slot als bonus nog een bizar feitje Luigi. Wie met regelmaat Mariogames heeft gespeeld heeft vast wel eens Shy Guy voorbij zien komen. De kleine mannetje met een masker op. Maar wist dat Luigi de enigste is dit ooit Shy Guys gezicht heeft gezien? Dit gebeurt namelijk in 2004 in de game Mario Power Tennis waarna we een geschokte Luigi zien. Helaas krijgt de kijker nooit zijn gezicht te zien.

Populair Nieuws