Alle Fortnite seizoen 6 updates op een rijtje!

Article
dinsdag, 16 maart 2021 om 15:00
fortnite seizoen 6 1f1615895898
Het is eindelijk zover, het nieuwste seizoen van Fortnite is zojuist uitgekomen! Met de Zero Crisis finale die je in de nieuwste update kan spelen, merk je dat seizoen 6 terug gaat naar de oertijd. Wat brengt het nieuwe seizoen nog meer? In dit artikel staan alle nieuwe Fortnite seizoen 6 updates op een rijtje.

Zero Crisis finale

Als je de nieuwste update hebt geïnstalleerd voor seizoen 6, kan je de singleplayer missie spelen van de Zero Crisis finale. Hieron kan je zien dat Agent Jones en de Foundation Zero Point dicht hebben gemaakt in een grote toren van steen. Doordat de twee Zero Point hebben dichtgemaakt, komt er een grote pulse vrij over het hele Fortnite-eiland, waardoor alle moderne technologie verdwenen is en de map teruggekeerd is naar de oertijd. Seizoen 6 heet ook wel ‘Primal’. Erg geschikt als je kijkt hoe de map er nu uitziet.

De 'nieuwe' map

Hoewel de Fortnite map nog zijn originele vorm heeft, is het gehele eiland in aanraking gekomen met oeroude natuur, door de Zero Point schokgolf. Zo is het midden van de seizoen 6 map volledig verkleurd geraakt in oranje en de delen binnen het gebied veranderd in prehistorische dorpjes.
In het midden van het eiland staat de grote toren van steen, waar de Foundation in zit om Zero Point in controle te houden. Deze toren van steen heet ook wel de Spire en eromheen zit een oud dorpje. Doordat de map in aanraking is gekomen met prehistorische aspecten, zijn er nieuwe locaties gekomen, zoals Colossal Crops en Boney Burbs. Deze points of interest zijn volledig geïnspireerd op de oertijd. Als je naar de randen trekt van het prehistorische gebied, vind je Guardian Spires, die beschermd worden door mysterieuze krachten.
De Fortnite lobby van seizoen 6 is ook door de schokgolf geraakt, waardoor een deel van de mooie groene natuur in aanraking is gekomen met de prehistorische tijd en heeft hierdoor een oranje kleur gekregen.
fortnite seizoen 6 2f1615896603

Nieuwe wapens

Bij een nieuw Fortnite seizoen horen ook nieuwe wapens. Zo kun je in seizoen 6 nieuwe wapens zelf maken van technologie die niet geraakt is door de Zero Point schokgolf. Zo kun je High-Damage Primal wapens maken zoals de Primal Rifle, de nauwkeurige wapens zoals de Revolver en ook krachtige pijl en bogen zoals de vuurboog en de metalen boog.
Tevens zijn er oude wapens teruggekomen zoals de Pump Shotgun. Deze was een lange tijd in de Vault gegaan en maakt nu een terugkeer in seizoen 6. Dit wapen kan je vinden als normaal, zeldzaam, episch en legendarisch wapen. Tevens maakt de vaulted revolver ook een terugkeer.
fortnite seizoen 6 3f1615896698

De Battle Pass van seizoen 6

Het grootste spektakel van een nieuw Fortnite seizoen is natuurlijk de Battle Pass. Zo vind je in de seizoen 6 Battle Pass nieuwe skins voor Agent Jones, Lara Croft, Tarana, Raz, Cluck, Raven en Spire Assassin. Los van de tier 100 skin Spire Assassin, hebben alle skins verschillende varianten. Zo heeft de Lara Croft skin drie varianten, die hinten naar verschillende stijlen van de Lara Croft games van afgelopen jaren. Ook heeft Agent Jones verschillende varianten van zijn pak en Raven, een iconische DC superheldin, maakt ook haar opwachting in de nieuwste Battle Pass met een paar mooie varianten. Naast deze skins vind je ook verschillende emotes, stickers, gliders, pickaxes en meer!
Tevens is er hint gedropt dat er in de aankomende weken een nieuwe skin vrijkomt van beroemde voetballer Neymar Jr. Deze maakt hoogstwaarschijnlijk deel uit van de Battle Pass, aangezien deze aanwijzing staat bij de skins van de seizoen 6 Battle Pass.
fortnite seizoen 6 4f1615896861

Wilde dieren in Fortnite

De oertijd heeft zijn plaatsgevonden op de Fortnite-map. Als je terugdenkt aan die prehistorische tijd, denk je ook aan vreemde en wilde dieren. Daar heeft Fortnite in seizoen 6 ook voor gezorgd.
Zo kun gemene wolven temmen, die je in het potje kunnen helpen vijanden te verslaan. Ook kun je kippen oppakken waarmee je kan vliegen, waardoor de fall-damage gereduceerd wordt. Ook kun je op deze dieren jagen, waardoor je materialen kan verzamelen om nieuwe dingen te maken. Een geheel nieuw aspect dat Fortnite een stuk spannender maakt dan alleen wat muren bouwen.
fortnite seizoen 5f1615897104

Bunker Chests

Het Fortnite-eiland is niet volledig verwoest. Een aantal bewoners waren namelijk goed voorbereid op de schokgolf. Zo zitten er in geheime bunkers belangrijke kisten die je kan vinden, genaamd Bunker Chests. Hierin kun je krachtige wapens vinden zoals een Rocket Launcher of andere machtige wapens.
Als seizoen 6 vordert, komen er nieuwe vooruitgangen vrij in de vorm van wapens of upgrades, zoals een nieuwe autowielenset, waarmee je de rijbaan af kan gaan en offroad kan crossen. Deze upgrades kun je ook vinden in Bunker Chests.
fortnite seizoen 6 6f1615897266

Fortnite seizoen 6

Fortnite seizoen 6 is één van de grootste updates tot nu toe. Er zijn veel nieuwe updates waar je lekker mee aan de slag kan gaan. We kunnen in de aankomende weken nog meer spektakel verwachten van het nieuwe seizoen.
Ben jij van plan het nieuwste seizoen van Fortnite te spelen? Laat het weten in de reacties!

Populair Nieuws