Nieuwe Lara Croft game aangekondigd: Tomb Raider Reloaded

News
woensdag, 25 november 2020 om 7:30
laraf1606232264
Deze week is er weer een nieuwe game aangekondigd en wel eentje van Lara Croft (Tomb Raider). Maandag plaatste ontwikkelaar Square Enix vrij plotseling de trailer van de nieuwe game Tomb Raider Reloaded online. Maar voordat je nu de loftrompet al van zolder haalt er zit wel een kleine 'maar' aan. Het gaat hier namelijk niet om een nieuwe next-gen Tom Raider game, maar een game voor op de smartphone.

Veelbelovende trailer

Games voor op de smartphone staan niet altijd bekend als de meest geavanceerde spellen. Toch ziet Tomb Raider Reloaded er in de trailer voor smartphone begrippen behoorlijk gelikt uit. In de trailer kunnen we al wat teaser beelden zien van de game en in de beschrijving valt te lezen dat het om een actie/arcade game zal gaan. Er is nog geen officiële releasedatum voor de game, maar hij zal ergens in 2021 gelanceerd worden.

Lara Croft al een veteraan

De nieuwe game Tom Raider Reloaded is zeker niet de eerste game uit de serie. De gameserie Tomb Raider speelt zich af rond het hoofdpersonage Lara Croft, een vrouwelijk archeologe. In 1996 verscheen al de eerste Tomb Raider game voor de PlayStation, PC en Sega Saturn. In de jaren daarop kwamen er in totaal maar liefst twaalf Tomb Raider games uit. De meest recente Tomb Raider game, Shadow of the Tomb Raider kwam twee jaar geleden uit voor de Xbox One, PC en PlayStation 4. Daarnaast kwamen er in het verleden ook al een paar Tomb Raider games voor de telefoon uit. Dit was alleen wel rond 2003. Het mag dus duidelijk zijn dat dat van een hele andere klasse is dan dit nieuwe spel. Daarnaast zijn er in de loop der jaren ook nog enkele Lara Croft/Tom Raider films verschenen.