Ghost of Tsushima en Spider-Man door meer dan helft spelers uitgespeeld

News
dinsdag, 16 maart 2021 om 15:30
ghost of tsushima 04f1578407728
In vergelijking met vroeger komen er enorm veel games uit en vaak zijn ze bovendien ook nog eens heel lang. Dat veel spelers niet het einde van de game zien is dan ook niet vreemd. Ghost of Tsushima en Marvel’s Spider-Man hebben alleen zeer trouwe spelers, met meer dan de helft die het spel hebben uitgespeeld.
Met de sloot aan games die in de 21ste eeuw de revue passeren, gecombineerd met hoge kortingen die we geregeld zien in de uitverkoop, zullen veel spelers toegeven dat ze het gros van hun games nooit uitspelen. Gezien de duur van veel open wereld titels tegenwoordig is dat ook niet zo vreemd. Als je 50 uur in een game moet steken voordat je de credits ziet, dan hebben veel mensen daar niet de tijd voor.
Het lijkt er alleen op dat first party open world games wat meer loyaliteit vergaren. Bij Ungeek zijn ze namelijk in de cijfers gedoken van behaalde Trophies op de PlayStation 4. Daaruit blijkt dat maar liefst 50,2 procent van alle spelers Ghost of Tsushima hebben uitgespeeld en de Trophy Mono No Aware aan hun prijzenkast hebben toegevoegd. Marvel’s Spider-Man kent zelfs nog meer spelers die de credits hebben gezien met 50,8 procent, hoewel die game gemiddeld een stuk sneller uit te spelen is.

Anders games worden een stuk minder uitgespeeld

De twee first party titels van Sucker Punch en Insomniac Games zijn wel een uitzondering vergeleken met andere open wereld games. De titel in die categorie die namelijk op de derde plaats komt is Assassin’s Creed Origins met 38,2 procent van de spelers die de game hebben uitgespeeld. Het einde in de nieuwste titel in de franchise, Assassin’s Creed Valhalla, is slechts gezien door 19,8 procent van de spelers.