Fortnite team loopt 150.000 dollar mis door Tweet

News
dinsdag, 16 maart 2021 om 9:30
fortnite season 2f1578474660
Er valt tegenwoordig veel geld te verdienen door middel van eSports, zoals de Fortnite Champion Series. Wil je kans maken op een flinke hoofdprijs, dan moet je je alleen wel aan de regels houden en je niet gedragen als een Fortnite team afgelopen weekend.
Als er één game is die de afgelopen jaren extreem is gegroeid op het gebied van eSports, dan is dat ongetwijfeld Fortnite. Er gaan enorme bedragen om in de game en de concurrentie is dan ook moordend. Helemaal omdat Fortnite gratis is en iedereen dus potentieel uit kan groeien tot een professionele speler. Wanneer je kans maakt op een hoofdprijs, dan moet je die kans dus zeker niet verkwisten.
Die boodschap is blijkbaar verloren gegaan aan de Fortnite-speler Wrigley. Samen met twee teamgenoten maakt hij deel uit van een groep die meedoet aan de Fortnite Champion Series, waarbij de hoofdprijs bestaat uit 150.000 dollar. Aan die kans is alleen een abrupt einde aan gekomen toen Wrigley een Tweet plaatste, waarin hij de Chief Creative Officer van Epic Games, Donald Mustard, aanspoorde om zelfmoord te plegen. Zo meldt Eurogamer.

Diskwalificatie voor het Fortnite team

Het bericht van de Fortnite-speler gaat linea recta in tegen de regels van het toernooi, waarin staat dat spelers respectvol moeten zijn tegenover tegenstanders, de productiecrew en sponsoren. Aangezien Epic Games de ontwikkelaar en uitgever is van Fortnite, valt Mustard onder de productiecrew.
Na de Tweet van Wrigley is zijn team per direct gediskwalificeerd uit de Fortnite Champion Series. Ook krijgen de spelers niet het prijzengeld dat ze op dat moment al hadden gewonnen, omgerekend zo’n 600 euro. De Tweet en het Twitter-account van Wrigley is ondertussen verwijderd. De teamgenoten van Wrigley zijn uiteraard niet blij met zijn acties en veroordelen ze in een Tweet, al hadden ze liever gezien dat niet het hele team werd gediskwalificeerd.