De verschillende Apple iPhone 13 modellen op een rijtje

Article
woensdag, 15 september 2021 om 14:00
iphone 13 release 1f1660808883
Dinsdagavond heeft Apple eindelijk de iPhone 13 en alle verschillende modellen uit de doeken gedaan. Maar welke modellen zijn er allemaal en wat is het verschil tussen de iPhone 13 versies? Wij hebben dat voor je op een rijtje gezet.

iPhone 13

Tijdens het grote Apple Event heeft de Amerikaanse techfabrikant op dinsdag eindelijk de iPhone 13 uit de doeken gedaan, nadat er al maanden geruchten gingen over de smartphone. En natuurlijk keken liefhebbers er al een lange tijd naar uit, want de iPhone weet elk jaar weer een bizarre hoeveelheid te verkopen.
Het zal dit jaar alleen wel een uitdaging zijn om te zien of je een iPhone 12 of 13 in je handen hebt. Vorig jaar heeft Apple namelijk een relatief grote redesign geïntroduceerd en het standaardmodel van de iPhone 13 lijkt veelal op zijn voorganger. Aan de binnenkant is er alleen wel degelijk wat veranderd.
Ten eerste maakte de normale iPhone 13 namelijk de overstap naar de A15 Bionic chip van Apple. Die moet een stuk sneller en zuiniger zijn ten opzichte van de A14 chip van vorig jaar en helemaal in vergelijking met de concurrentie. Door de nieuwe chip zal de accuduur volgens Apple ook een stuk beter zijn, met een 2,5 uur langere duur ten opzichte van de iPhone 12.
Het standaardmodel van de iPhone 13 heeft daarnaast een 6,1 inch groot OLED scherm, dat nu iets feller is. De grootste verandering komt alleen in de vorm van de camera. Die heeft de iPhone 13 namelijk geleend van de krachtige iPhone 12 Pro Max. Daardoor kan je nu genieten van een grotere sensor - waardoor je betere foto’s in donkere omgevingen kan maken - en de sensor shift stabilization technology.
iphone 13 release 2f1631705532

iPhone 13 Mini

Smartphones lijken elk jaar groter te worden, wat leuk is als je een film of serie op je telefoon wil bekijken, maar het wordt wel steeds lastiger om je telefoon met één hand te bedienen. Gelukkig komt Apple ook dit jaar weer met een Mini-variant voor de iPhone.
De iPhone 13 Mini is een stukje kleiner in vergelijking met het standaardmodel van de iPhone 13, met een grootte van 5.4 inch. Net zoals het grotere broertje heeft ook de Mini een kleurrijk OLED-scherm en de krachtige A15 Bionic Chip.
Om de iPhone 13 makkelijk te kunnen bedienen met één hand zal je alleen wel wat moeten inleveren op de accuduur. Door de kleinere behuizing moet er namelijk een kleinere accu in de iPhone 13 geplaatst worden. Wel zal de batterij beter zijn in vergelijking met de iPhone 12 Mini, want je kan een verbetering van ongeveer 1,5 uur verwachten. En ook met de iPhone 13 Mini kan je natuurlijk genieten van de verbeterde camera’s!
iphone 13 pro revealf1631643690

iPhone 13 Pro

De iPhone 13 is behoorlijk krachtig, maar de echte power users zullen het nog een stapje hoger willen zoeken, namelijk bij de iPhone 13 Pro. Net zoals het standaardmodel zal je op het gebied van uiterlijk niet veel verschil kunnen ontdekken in vergelijking met de iPhone 12 Pro. Maar ook nu zijn er weer een aantal grote veranderingen aangebracht onder de motorkap.
Zo zal het verschil meteen opvallen wanneer je de smartphone aanzet. De iPhone 13 Pro heeft namelijk een 6,1 inch groot scherm met een Super Retina XDR display met een verversingssnelheid van 120Hz. Dat betekent niet alleen dat de kleuren bijna uit het scherm springen, maar dat alle bewegingen ook nog eens enorm soepel zijn. De felheid is bovendien omhoog gegaan naar 1000 nits. Net zoals het basismodel moet de A15 Bionic chip ervoor zorgen dat alles draaiende blijft.
Omdat het standaardmodel een upgrade heeft gekregen op het gebied van camera’s, is dat natuurlijk ook het geval voor de Pro versie. Volgens Apple heeft de iPhone 13 Pro dan ook een compleet nieuw drie camera-systeem. De normale camera heeft een grotere sensor gekregen, de ultra-wide camera een bredere aperture en de Zoom-camera zorgt nu voor maar liefst 6x optische zoom!
Daarnaast hebben alle camera’s nu een Night Mode gekregen en is er een gloednieuwe Macro Mode, waarmee je objecten van heel dichtbij kan fotograferen. De iPhone 13 Pro is dus een ideale smartphone voor de fotografen onder ons.
iphone 13 pro reveal 2f1631644282

iPhone 13 Pro Max

Er kan er natuurlijk maar één de beste zijn en in de line-up van de iPhone 13 is dat de iPhone 13 Pro Max. Net zoals vorig jaar heeft de Pro-versie namelijk een grotere broer gekregen. Dat is duidelijk te zien aan het uiterlijk, want de iPhone 13 Pro Max heeft een scherm van maar liefst 6,7 inch, ten opzichte van het 6,1 inch scherm van de normale Pro. Natuurlijk gaat het hierbij ook om een prachtig Super Retina XDR display.
Een grotere body betekent natuurlijk ook meer ruimte voor een grotere accu. En dat is precies wat Apple in de iPhone 13 Pro Max heeft gestopt. Dankzij de A15 Bionic Chip en software-aanpassingen kan je daardoor een verbetering van 2,5 uur op het gebied van accuduur verwachten in vergelijking met de iPhone 12 Pro Max. De normale Pro-versie heeft wat dat betreft een verbetering van ‘slechts’ 1,5 uur. Wil je dus het beste wat Apple dit jaar heeft te bieden op het gebied van smartphones, en zijn je handen groot genoeg, dan is de iPhone 13 Pro Max de enige keuze.