De iPhone 13 geruchten op een rij

Article
zaterdag, 28 augustus 2021 om 11:00
Nog even wachten en dan is het september, de gebruikelijke iPhone-maand. Als het om iPhones gaat, hoor je ieder jaar tientallen geruchten voorbijkomen. Dat betekent dat er ook weer tal van iPhone 13 geruchten zijn. Wij zetten de leukste, vetste en meest betrouwbare geruchten voor je op een rij!

Always On Display

Op een aantal Android smartphones vind je een Always On Display, maar nog niet op een iPhone. Het enige Apple product waar je dit display van kan kennen, zijn de Apple Watches. Naar alle waarschijnlijkheid is het volgende Apple product dat over dit type display beschikt de iPhone 13.
Een Always On Display is een display dat altijd aan staat. Op dit display kun je dan heel eenvoudig al je meldingen of handige widgets zien, zonder je telefoon eerst te ontgrendelen.

Kleinere notch

De notch, die inkeping bovenaan het scherm in een iPhone, werd voor het eerst in 2017 geïntroduceerd bij de iPhone X. Het gerucht gaat nu dat deze notch bij de iPhone 13 kleiner wordt. Apple zou namelijk een manier hebben gevonden om de oorspeaker hoger te plaatsen, waardoor de selfie camera en sensoren dichter op elkaar kunnen staan.

ProMotion

Beeldstabilisatie camera

De camera wordt een steeds belangrijker onderdeel van smartphones. Zeker bij Apple zie je de laatste jaren steeds meer focus op dit onderdeel van de telefoon. Zeker bij de Pro modellen krijg je iedere keer veel extra functies wat betreft de camera.
Bij de iPhone 12 Pro werd een camera met sensorverschuiving geïntroduceerd. Bij deze camera beweegt de lens fysiek mee, wat zorgt voor scherpere foto’s. Dit type camera wil Apple nu bij meer toestellen introduceren, maar het is nog maar de vraag welke.
iphone camera torstendettlafff1629548308

Vier modellen en dikker toestel

Het ziet ernaar uit dat Apple net als vorig jaar weer vier modellen op de markt gaat brengen. Net als vorig jaar gaat het om dezelfde types. Een 5,4 inch iPhone 13 mini, 6,1 inch iPhone 13, 6,1 inch iPhone 13 Pro en 6,7 inch iPhone 13 Pro Max. Daarnaast lijkt het erop dat Apple alle vier de toestellen iets dikker maakt, wat zorgt voor extra ruimte binnen het toestel.

Grotere batterij

Voor veel mensen was de batterijduur van de iPhone 12 een klein smetje op een verder uitstekende smartphone. Dit is Apple niet onopgemerkt gebleven, waardoor ze volgens verschillende bronnen de batterijcapaciteit flink hebben aangepakt. Dit is mogelijk doordat de toestellen iets dikker zijn, zoals we bij ons vorige punt van iPhone 13 geruchten zeiden.
Volgens ZDNet schieten de reguliere iPhone 13 en 13 Pro van 2815 mAh naar 3095 mAh. Bij de iPhone 13 mini gaat de capaciteit van 2227 mAh naar 2406 mAh en bij de iPhone 13 Max van 3687 mAh to 4352 mAh.

Vorig jaar oktober, nu weer september?

Het was een ongebruikelijke persconferentie die Apple hield vorig jaar. Normaal gesproken zijn de events van Apple omtrent de iPhone in september, maar vorig jaar was dit in oktober. Dit had alles te maken met het coronavirus, wat ervoor zorgde dat de lancering vertraagd was.
Dit jaar lijkt alles weer op schema te lopen, aldus tech analist Daniel Ives tegenover MyDrivers. Hij verwacht de iPhones in de derde week van september, waardoor het schema er zo uitziet:
  • Event en aankondiging: 14 september
  • Pre-order: 17 september
  • Release 24 september
Ga jij de nieuwe iPhone halen? Check dan eens deze 7 Apple easter eggs!