iPhone 13 Pro reveal toont Apple's vlaggenschip

News
dinsdag, 14 september 2021 om 20:35
iphone 13 pro revealf1631643690
Apple heeft tijdens haar Apple Event de iPhone 13 Pro onthuld. De duurste iPhone modellen van het bedrijf hebben ook dit jaar weer tal van upgrades onder de motorkap. Naast de iPhone 13 Pro is ook de iPhone 13 Pro Max aangekondigd.

Kleine tweaks aan een verder bekend design

Op het eerste gezicht zien de iPhone 13 Pro-modellen er niet heel anders uit dan diens voorgangers, de iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max. Toch heeft Apple een aantal noemenswaardige upgrades in de nieuwe telefoons verwerkt. Allereerst is de notch bovenaan het scherm 20 procent kleiner geworden vergeleken met vorig jaar.
Ook de batterij is groter geworden, al gaf Apple geen exacte cijfers over de nieuwe capaciteit. De Pro telefoons worden net als de andere iPhone 13 modellen bestuurd door de Apple A15 chip, al is de GPU in de iPhone 13 Pro (Max) met vijf kernen iets sterker dan in de reguliere iPhone 13 toestellen.
De grootste upgrade aan de voorkant is echter te vinden in het display, dat voor het eerst ProMotion ondersteunt. Dit betekent dat het scherm een maximale verversingssnelheid heeft van 120 frames per seconde, een stuk soepeler dan de 60 beelden die de iPhone 12 Pro aankan.
iphone 13 pro reveal 2f1631644282

iPhone 13 Pro heeft drie gloednieuwe camera's

Naast een verbeterd scherm heeft de nieuwe iPhone 13 Pro line-up aan de achterkant een set met drie gloednieuwe cameralenzen. De wide en ultrawide camera's kunnen tot wel twee keer zo goed fotograferen met weinig licht, waardoor je foto's ook in zulke gevallen gedetailleerd en scherp blijven. De telelens ondersteunt bovendien tot wel drie keer optische zoom, zodat je ook actie van een afstandje op de gevoelige plaat kunt vastleggen.
Die camera's ondersteunen bovendien een aantal toffe nieuwe software features. Zo is de cinematic mode van de iPhone 13 ook hier aanwezig, zodat je gemakkelijk de focus kunt regelen en vastzetten tijdens het filmen. Maar de grootste aankondiging is de ondersteuning voor ProRes video.
Deze professionele videocodec zorgt ervoor dat je profesioneel ogende video's kunt schieten met je iPhone 13 Pro, inclusief HDR. ProRes wordt op de nieuwe smartphones ondersteunt tot een maximale opnamekwaliteit van 4K met 30 frames per seconde.
iphone 13 pro reveal 3f1631871571

Betere accuduur en de iPhone 13 Pro release

Al die nieuwe functies en upgrades kosten gelukkig geen extra vermogen van de accu in de iPhone 13 Pro, want de accuduur van beide varianten is verbeterd ten opzichte van de vergelijkbare iPhone 12 Pro versies. De iPhone 13 Pro gaat tot 1,5 uur langer mee dan de iPhone 12 Pro, terwijl de Max-variant tot wel 2,5 uur langer met zijn accu door kan ten opzichte van de iPhone 12 Pro Max.
Zowel de iPhone 13 Pro als de iPhone 13 Pro Max zijn vanaf 24 september verkrijgbaar in vier verschillende kleuren en met een capaciteit van minimaal 128GB tot een maximum van 1TB (!). De prijzen voor de Pro modellen zijn als volgt:
  • iPhone 13 Pro start vanaf 1159 euro
  • iPhone 13 Pro Max start vanaf 1259 euro
Naast nieuwe iPhones liet Apple tijdens haar event ook een aantal andere nieuwe producten zien. Zo heeft het bedrijf een gloednieuwe iPad Mini onthuld en krijgt de smartwatch van het bedrijf een upgrade in de vorm van de Apple Watch Series 7.