'Apple Watch Series 8 krijgt nieuwe gezondheidsfuncties'

News
woensdag, 15 september 2021 om 15:00
pexels ingo joseph 1682821f1631614522
Waar de Apple Watch Series 7 zich vooral richt op een mooier, beter en gestroomlijnd design, krijgt de Apple Watch Series 8 waarschijnlijk allerlei nieuwe gezondheidsfuncties. Dat meldt Apple-analist Ming-Chi Kou (via MacRumors)
Gisteren kondigde Apple allerlei nieuwe producten aan. Zo hebben we de iPhone 13, AirPods 3 en nog veel meer. Ook de Apple Series 7 werd onder de aandacht gebracht. Nieuwe gezondheidsfuncties heeft deze nieuwe Apple Watch niet veel.
In plaats daarvan is het uiterlijk flink aangepast. Zo zal er een platter scherm in zitten, met betere en mooiere randen. Volgens Apple analist Mich-Chi Kuo moet je voor de gezondheidsfuncties dus nog even wachten op de verbeterde versie van de Series 7.
De Apple Watch Series 8 krijgt daarentegen een een thermometer. Het horloge krijgt een sensor ingebouwd die de temperatuur van je lichaam meet en zo laat zien of je ziek bent. In feite kunnen we dus dag zeggen tegen normale thermometers, en gebruik maken van deze functie. Hoe goed deze werkt is alleen nog niet duidelijk, wel zou hij vrouwen een beter inzicht kunnen geven over hun vruchtbare dagen.

Apple Watch Series 8 nog zonder glucosemeter?

Langzamerhand krijgt de Apple Watch steeds meer functies. Eerder was er bijvoorbeeld een bloedzuurstofmeter en valdetectie toegepast. Veel mensen willen graag een glucosemeter zien, maar op die functie moeten we waarschijnlijk nog een tijdje wachten.
Kuo komt ook weer terug op eerdere geruchten. Zo zou de toekomstige versie van de AirPods Pro ook gezondheidsfuncties krijgen. Deze gaat kijken naar je hartslag, het aantal stappen dat je zet en detecteert zelfs gezondheidsproblemen. Deze opties, die ook in het horloge zitten, kunnen ervoor zorgen dat jij vroeg genoeg gewaarschuwd wordt voor mogelijke lichamelijke problemen. Het horloge zou natuurlijk nooit een dokter over kunnen nemen, maar veel mensen vinden het toch prettig om op zo een apparaatje te zien hoe het met je gaat.

Populair Nieuws