LittleBigPlanet servers zijn voorgoed offline

News
woensdag, 15 september 2021 om 13:30
11f1631610834
Via een bericht op de officiële twitter van LittleBigPlanet laten de makers weten dat de servers van oudere spellen offline worden gehaald. De ontwikkelaars kondigen ook een nieuwe update aan voor de PS4 versie van LittleBigPlanet 3 aan.
Sony laat in een klein maar toch verdrietig bericht weten dat de server voor LittleBigPlanet, LittleBigPlanet 2, LittleBigPlanet 3 en LittleBigPlanet voor PS Vita voorgoed offline zullen worden gehaald. Dit doen ze om de veiligheid van de community te beschermen, en zodat hun online omgeving goed blijft lopen en veilig is.
Ze bedanken de geweldige community die zich om deze game heen gebouwd heeft. De spelers hebben veel liefde en support laten zien, wat Sony erg waardeert. De meningen over de beslissing zijn alleen wel enorm verdeeld. De meeste gamers vinden het uiteraard verdrietig nieuws, en snappen dat Sony geen zin heeft om constante aanvallen van hackers op te vangen. Anderen zijn van mening dat Sony juist wat meer initiatief mag tonen, en ook de oudere games een update moet geven. Het is hoe dan ook jammer dat de servers offline moet gebeuren.

Nieuwe LittleBigPlanet 3 update ook verschenen

Naast dit nieuws lieten de makers ook weten dat er voor LittleBigPlanet 3 een nieuwe update komt. Deze zorgt ervoor dat de servers weer online komt, en dat de tien miljoen speler weer kunnen genieten van deze game.
Het is misschien wel de juiste zet geweest om de servers van oudere games offline te halen. Na zo een moeilijk jaar, waarin hackers lieten weten dat ze niet te spreken zijn over de Sony franchise, is het fijn dat er ook goed nieuws is. Een paar maanden geleden werden ze aangevallen door ernstige hackers die nare berichten achterlieten voor communityleden. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurd. Eerder hebben de servers van LittleBigPlanet last gehad van DDOS aanvallen.

Populair Nieuws