De 7 beste hardcore games die naar de Xbox Game Pass komen!

Article
maandag, 21 juni 2021 om 16:00
halo infinite multiplayerf1642348001
De grote winnaar op E3 2021 was overduidelijk Microsoft. De uitgever liet tijdens de Xbox & Bethesda showcase een berg aan games zien, waarvan het overgrote deel ook nog eens naar de Xbox Game Pass komt. Dit zijn de beste hardcore games waar je naar kan uitkijken voor de Game Pass!

Halo Infinite

De grote release voor Microsoft en de Xbox Game Pass is natuurlijk Halo Infinite. Master Chief is nog net niet de officiële mascotte voor Xbox en fans moeten er lang geduld voor hebben. De game zou namelijk eigenlijk al in 2020 uitkomen, rond de lancering van de Xbox Series X. Na de eerste reveal was het alleen duidelijk dat Halo Infinite nog lang niet af was.
Tijdens de presentatie op E3 2021 konden we de eerste multiplayer-beelden zien en zag de titel er een stuk beter uit. Sterker nog, het zag er écht next-gen uit, zonder dat iconische Halo-gevoel te verliezen. De verwachtingen liggen dan ook gelijk weer torenhoog en we kunnen niet wachten om met het nieuwe avontuur van Master Chief aan de slag te gaan. Het is immers alweer zes jaar geleden sinds de vorige Halo uitkwam.
Daar komt ook nog eens bij dat elke speler op Xbox en PC de free-to-play multiplayer kan gaan spelen. Dat is inclusief de nieuwe Big Battle Mode, waar 12 spelers het tegen 12 andere spelers opnemen in een groots gevecht! Wij staan deze feestdagen dan ook vanaf dag één meteen klaar om Halo Infinite binnen te harken via de Xbox Game Pass. We kunnen natuurlijk niet achterlopen op de concurrentie in de multiplayer...
back 4 bloodf1623840996

Back 4 Blood

Het is bekend dat Valve allergisch is voor het getal ‘drie’ en dus zullen we nooit Half-Life 3 of Left 4 Dead 3 gaan zien van de uitgever. Gelukkig krijgt laatstgenoemde nu wel een spirituele vervanger in de vorm van Back 4 Blood. Want hoewel de game die naam Left 4 Dead niet draagt, stroomt het DNA van de franchise door de aderen.
In Back 4 Blood mag je dan ook samen met drie vrienden - of computergestuurde compagnons als je alleen wil spelen - het opnemen tegen enorme hordes aan zombies, waarbij het bloed rijkelijk zal vloeien. Tijdens de ogenschijnlijk onmogelijke missies kan je gebruikmaken van verschillende vuurwapens en mêlee wapens om de ondoden uit te roeien en mag je soms even uitrusten in een safe room, voordat je nog meer zombies voor je kiezen krijgt. Dat zal liefhebbers van Left 4 Dead waarschijnlijk zeer bekend in de oren klinken.
Er zullen niet alleen ‘gewone’ zombies rondlopen in de levels, er zijn ook weer speciale zombies, die je leven al helemaal zuur maken. In Back 4 Blood kan je nu zelf in de vlezige huid van zo’n ondode kruipen, want de game introduceert Swarm Mode: een PvP-modus waarin vier overlevenden het moeten opnemen tegen de zombie hordes én speciale ondoden bestuurd door spelers. Liefhebbers van co-op én PvP hebben dus iets om naar uit te kijken op 12 oktober, wanneer Back 4 Blood op de Xbox Game Pass verschijnt.
age of empires iv siegef1623841146

Age of Empires IV

We waren de Age of Empires-franchise alweer bijna vergeten. Zo vreemd is dat ook niet, want in 2005 is het laatste deel in de hoofdreeks verschenen met Age of Empires III. Na meerdere remakes en spin-offs komt Relic Entertainment nu gelukkig weer met een echte Age of Empires titel.
Strategie-fanaten kunnen vanaf 28 oktober weer plaatsnemen in een tijdmachine, om aan het hoofd te staan van verschillende rijken. Zo heeft de E3 2021 trailer en de Xbox Game Showcase Extended duidelijk gemaakt dat je met de Fransen aan de slag kan - met Jean d'Arc als hero character - maar ook de Mongoolse horde, het Chinese keizerrijk, de Holy Roman Empire, de Engelse ridders en meer!
Uiteraard zal je niet bij één tijdperk blijven, maar kan je je civilization opbouwen met nieuwe technologieën en ideeën. Zo zullen de Engelsen beginnen bij de Anglo-Saxons, maar eindigen onder het machtige rijk van de Tudor-dynastie. Age of Empires IV zal dus niet alleen een must-have zijn voor RTS-liefhebbers, maar ook voor geschiedenis-fanaten.
stalker 2f1623841215

STALKER 2

Met de HBO-serie Chernobyl is de interesse in het gebied rond Pripyat sterk gestegen. Het is een beetje duister, maar sommige mensen trekt dat alleen maar aan. En dat zal waarschijnlijk de komende decennia ook zo blijven. Het is dan ook interessant dat je het gebied kunt bezoeken in STALKER 2.
De culthit STALKER: Shadow of Chernobyl krijgt op 28 april 2022 namelijk eindelijk een vervolg. En met de kracht van de next-gen consoles zien het gebied, de mensen en de monsters er levensecht uit. In STALKER 2 is namelijk niet alleen de speler op zoek naar verborgen schatten in de zwaar radioactieve zone, maar ook er zijn ook verschillende facties, inclusief schietlustige concurrenten. Alsof de gemuteerde mensen en dieren nog niet erg genoeg zijn...
whatsapp image 2021 06 13 at 190642f1623604236

Starfield

Het is alweer drie jaar geleden dat Bethesda voor het eerst bekendmaakte aan Starfield te werken - een gloednieuwe sciencefiction titel. Op E3 2021 kregen we tijdens de Xbox & Bethesda showcase eindelijk de eerste trailer te zien, de mededeling dat de game exclusief zal zijn voor de Xbox consoles en PC én een releasedatum: 11 november 2022.
Ondanks dat de ontwikkelaar met een trailer is gekomen, weten we alleen nog niet veel van de game. Wij hebben wel veel vertrouwen in de studio achter The Elder Scrolls- en Fallout-franchises, helemaal nu grote baas Todd Howard bekend heeft gemaakt dat Starfield qua gameplay ‘Skyrim in space’ en een ‘Han Solo simulator’ wordt. Als klap op de vuurpijl is de game ook nog eens vanaf dag één op de Xbox Game Pass te spelen!
the outer worlds 2 headerf1624270337

The Outer Worlds 2

Liefhebbers van rasechte RPG’s weten ondertussen dat ze wel goed zitten bij Obsidian Entertainment. Door de jaren heen is de ontwikkelaar namelijk gekomen met geliefde titels als Fallout: New Vegas, Pillars of Eternity en natuurlijk The Outer Worlds.
In laatstgenoemde game mogen spelers meerdere vreemd en exotische planeten ontdekken, die de mensheid heeft gekoloniseerd. Oude gewoontes duiken alleen nog steeds op, want multinationals hebben de macht in handen en de gewone man wordt dagelijks uitgebuit. Als protagonist heb jij de mogelijkheid om daar verandering in te brengen - of om doodleuk mee te doen. De game is een perfect voorbeeld van hoe Obsidian Entertainment de keuze in de handen legt van de speler, inclusief de consequenties.
In de nabije toekomst krijgen we wat dat betreft weer een aantal lastige keuzes voorgeschoteld, want op de Xbox & Bethesda games showcase op E3 2021 werd verrassend een teaser getoond van The Outer Worlds 2. Daar gaat ons RPG-hart heel wat sneller van kloppen, al moeten we waarschijnlijk wel even geduld hebben voordat de game day one op de Xbox Game Pass verschijnt.
redfall headerf1623841369

Redfall

Liefhebbers van co-op games hebben niet alleen Back 4 Blood om naar uit te kijken. Op E3 2021 is namelijk aangekondigd dat Arkane Studios, bekend van titels als Dishonored en Prey, werkt aan een gloednieuwe co-op titel: Redfall.
Door middel van een cinematic trailer is onthuld dat in Redfall een team van vier spelers moeten strijden tegen bloeddorstige vampieren. Daarbij kan je niet alleen gebruikmaken van een scala aan vuurwapens, maar ook speciale krachten. En natuurlijk houten staken, anders kom je nooit van de bloedzuigers af. De vampieren zelf lijken alleen ook flink wat in hun mars te hebben, dus het zal zeker niet makkelijk gaan worden!
Voor Redfall moeten we alleen nog wel even geduld hebben. Het is namelijk aangekondigd dat de shooter in de zomer van 2022 zal uitkomen voor de Xbox consoles en PC. En natuurlijk kan je vanaf dag één genieten van Redfall via de Xbox Game Pass!
Dit artikel is in samenwerking met Xbox.

Populair Nieuws