5 tips om je op Black Friday 2022 voor te bereiden

Article
zaterdag, 12 november 2022 om 9:00
black friday 8129f1605602293
Black Friday 2022 staat voor de deur. Voor velen kan het jagen op koopjes weer beginnen, maar voor sommigen is het de eerste keer. Dat niet alleen, Black Friday wordt steeds weer een beetje anders. Gelukkig hebben we vijf tips voor je om je goed op Black Friday 2022 voor te bereiden.

1. Maak een budget

Een goed begin is het halve werk. Geen betere manier om te beginnen met de Black Friday 2022 voorbereidingen dan door een budget voor jezelf te maken. Stel jezelf de vraag hoeveel geld je van jezelf uit mag geven. Het antwoord schrijf je op en daar houd je je ook aan.
Op die manier kun je namelijk helder blijven denken wanneer de korting je om de oren vliegt. Je gaat dan gelijk meer prioriteiten stellen voor wat je daadwerkelijk wil halen. Onnodige aankopen vallen sneller af zolang je je aan je budget houdt. Daarnaast weet je ook al weken van te voren hoeveel geld je op de beruchte vrijdag uitgeeft.
black friday 2022f1668085044

2. Verlanglijst

Een verlanglijstje maken gaat eigenlijk hand in hand met de vorige tip op deze lijst. Met het maken van een verlanglijstje kom je namelijk ook al bij je initiële budget uit. Wat alleen handiger is, is om eerst het budget te bepalen. Dan wordt het een kunstje om creatief te spelen met je verlanglijstje en dus kom je gelijk bij een korter lijstje met essentiële aankopen uit.

3. Bekijk de folders

Inmiddels is Black Friday nog maar minder dan twee weken van ons verwijderd. Dat betekent dat de eerste folders verschijnen met wat deals voor de dag des koopjes. Het is handig om deze goed in de gaten te houden, want op fysieke locaties is het nog wel eens goedkoper dan online shoppen.
black friday background 22359 260f1605460685

4. Shop online

Anderzijds heeft online winkelen een groot voordeel in hoeveel tijd je er mee bespaard. Door online je aankopen te doen hoef je niet halsoverkop naar tal van winkels te rennen. Digitaal hoef je alleen te goochelen met je tabbladen om alle koopjes mee te krijgen.
Natuurlijk helpt XGN daar ook een handje bij. De komende tijd zal je tal van handige overzichten zien met toffe deals, dus houd de site in de gaten voor de overzichten en sla deze op om geen deal te missen.
Het is dan ook alvast slim op accounts aan te maken op de websites waar je iets wil gaan kopen. Door dit alvast te doen, kun je gemakkelijker inloggen en de koopjes sneller afrekenen. Dat is handig omdat sommige deals enorm snel op zijn en je daarom geen tijd wil verspillen.
zavvif1606308878

5. OP=OP

Als laatste tip is er natuurlijk om goed in de gaten te houden of de deals via een OP=OP-regeling werken. Wanneer dit het geval is, moet je bij jezelf te rade gaan of je durft af te wachten. Hierdoor is de kans immers aanwezig dat je de deal mist. Anderzijds zijn het vaak de deals op Black Friday zelf waarop de meeste korting te vinden is. Daarom is wachten niet altijd de slechtste keuze.