Studio Ghibli’s mysterieuze Lucasfilm-project onthuld

News
zaterdag, 12 november 2022 om 11:30
mandalorian baby yodaf1603460182
Eerder deze week hintte Studio Ghibli erop te werken aan een project voor Lucasfilm. Fans hoeven niet lang te wachten wat dit project precies inhoudt: het gaat namelijk om een korte Star Wars-tekenfilm van drie minuten.
Afgelopen donderdag tweette het officiële Twitter-account van de Japanse animatiestudio Studio Ghibli een kort filmpje waarin zowel het logo van Lucasfilm als van Ghibli zelf te zien zijn. De volgende dag tweette de studio een foto van Grogu, ofwel de populaire Baby Yoda.
Fans hoeven niet te speculeren wat voor Grogu-project Lucasfilm en Studio Ghibli in petto hebben: Disney+ heeft bevestigd dat Ghibli een korte animatiefilm heeft gemaakt over het geliefde karakter. De film heet Zen – Grogu and Dust Bunnies en is geregisseerd door Katsuya Kondo, die onder andere gewerkt heeft aan Kiki’s Delivery Service, Princess Mononoke en Howl’s Moving Castle. De muziek werd verzorgd door componist Ludwig Göransson, die eerder ook al werkte aan de muziek voor The Mandalorian en The Book of Boba Fett. De film is met de hand getekend en volgt uiteraard Grogu, maar ook de ‘dust bunnies’, die Ghibli-fans kennen van My Neighbour Totoro en Spirited Away.

Wanneer kunnen we Ghibli's Grogu-film verwachten?

Met Zen – Grogu and Dust Bunnies viert Disney het driejarig bestaan van Disney+ én The Mandalorian. Deze serie was namelijk meteen te zien op 12 november toen Disney+ in de eerste paar landen, waaronder Nederland, beschikbaar werd. De film is dan ook vanaf vandaag te zien.