Game of Thrones-makers werken aan Netflix' 'The Overstory' verfilming

News
maandag, 15 februari 2021 om 15:00
David Benioff en D.B. Weiss, de makers van Game of Thrones, hebben een nieuw project op hun naam staan. Het duo gaat een Netflix-serie maken over het boek ‘The Overstory'.
Hugh Jackman, bekend van zijn rol als ‘The Wolverine’, zal naast het GoT duo ook de uitvoerende producent zijn van het nieuwe Netflix-project. Benioff, Weiss en Jackman zijn grote fans van het boek en dit heeft uiteindelijk geleid naar een samenwerking voor de verfilming.

Wat is The Overstory?

The Overstory, geschreven door Richard Powers, gaat over de relatie tussen vijf bomen en negen Amerikanen. De bomen vertellen hun levensverhaal aan de mensen en laten zien welke catastrofe de mensheid naar zich toetrekt. Het is een indrukwekkend verhaal over activisme, dat tegelijkertijd ook de realiteit naar voren brengt van wat er op dit moment aan de gang is in de wereld. Het boek van Richard Powers heeft een Pulitzer Prize for Fiction gewonnen in 2019 en de William Dean Howells Medal in 2020 binnengesleept.
game of thrones danyf1638126606

Wie zijn er betrokken?

Richard Robbins heeft de eerste aflevering geschreven voor The Overstory, en is functioneel als uitvoerende producent, samen met Bernadette Caulfield. Bernadette was een uitvoerende producent bij Game Of Thrones en is nu de directeur van Benioff en Weiss’s productiebedrijf. Auteur Richard Powers is de co-uitvoerende producent.
Er is een mogelijkheid dat Hugh Jackman een rol krijgt in The Overstory. Maar dit zal pas zeker zijn als het Netflix-project helemaal ontwikkeld is en ‘groen licht’ krijgt van Netflix om het te kunnen maken. De verfilming van The Overstory zou nog een regisseur nodig hebben.

Populair Nieuws