Deze Studio Ghibli films zijn vandaag op Netflix gekomen

Article
woensdag, 01 april 2020 om 17:00
Het is 1 april en dat betekent dat er weer veel nieuwe films en series op Netflix zijn gekomen. Ook zijn er een aantal anime films van Studio Ghibli erbij gekomen die elk een uniek verhaal vertellen.

Ponyo

Ponyo gaat over een klein visje dat ontsnapt van haar vader. Op het land ontmoet ze een jongetje genaamd Sōsuke. Ze verandert zichzelf in een mens en wil niets liever dan bij Sōsuke zijn. De vader van Ponyo wil koste wat het kost Ponyo terug naar huis hebben en verandert zelf in een mens om op zoek te gaan naar Ponyo. Dat zorgt voor onbalans in de wereld en ontstaat er een grote storm. Sōsuke's moeder die in een verpleeghuis werkt gaat naar het verpleeghuis toe om te kijken of daar alles in orde is. Dan besluiten Ponyo en Sōsuke naar zijn moeder te zoeken in een stad dat volledig onderwater is gelopen.

Pom Poko

Een groep magische wezens die de Tanukis genoemd worden proberen te overleven in de wereld. De Tanukis kunnen heel veel vormen aannemen, ook dat van een mens. Maar door de mens wordt hun leefgebied en hun kans om voedsel te vinden steeds kleiner. Wanneer hun verblijf wordt bedreigd door mensen die daar een bouwproject willen starten bundelen de Tanukis hun krachten door samen te werken om de mensen tegen te houden.

Whisper of the Heart

Shizuku houdt van lezen en is elke dag wel in de plaatselijke bibliotheek te vinden. Wanneer ze erachter komt dat bij elk boek dat ze leest een bepaalde naam ingeschreven staat, namelijk Seiji Amasawa, ontmoet ze die jongen in het echt. Er ontstaat een hechte vriendschap tussen de twee jonge mensen en Shizuku leert zowel hem als zichzelf beter kennen. Ze weet wat ze wil in het leven en schrijft haar eigen verhaal over haar leven.

Howl's Moving Castle

De achttienjarige Sophie ontmoet de knappe tovenaar Howl. De jaloerse heks van verspilling ziet hun samen en vervloekt Sophie waardoor Sophie verandert in een 90- jarige vrouw. Sophie vlucht naar het kasteel van Howl, die haar niet meer herkent en besluit haar aan te nemen als zijn huishoudster. Daar zet ze de boel op stelten, maar ze moet ook een manier vinden om de vloek terug te draaien.
the wind risesf1585741171

The Wind Rises

Jiro Horikoshi wil op jonge leeftijd ontwerper worden van Japanse gevechtsvliegtuigen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij ontwerpt onder andere de Mitsubishi A6M Zero. Zo ontwerpt hij nog veel meer in een tijd waarin de technieken van het ontwerpen van vliegtuigen nog niet zo'n hoog niveau heeft. Zijn inspiratie haalt hij van de Italiaanse luchtvaartontwerper Caproni. Jiro wordt de meest behendige ontwerper van vliegtuigen in de wereld.

Nog veel meer

Naast deze Studio Ghibli klassiekers zijn er nog meer films bijgekomen zoals When Marnie Was There en From Up on Poppy Hill. Met al deze anime films staat er ondertussen een grote verzameling van onder andere Studio Ghibli films die je allemaal kan bingewatchen. Iedere film van Studio Ghibli is het waard om te kijken met ieder een uniek en mooi verhaal.

Populair Nieuws