5 redenen om Fallout 76 te kopen - Tijd om de wildernis in te trekken

Article
zaterdag, 03 november 2018 om 13:00
5 redenen om fallout 76 te kopen 141577
Het is november en dat betekent dat de release van Fallout 76 nu wel heel dichtbij komt. Op 14 november wordt de nieuwste telg in de Fallout-serie van Bethesda Games uitgebracht. Weet je nog niet zeker of je deze game wil gaan halen? Dan zijn hier 5 redenen om Fallout 76 te kopen.

5. Fallout 76 is een online game

Alles wat ooit levend was, is dat niet meer. De aarde is verwoest door de mensheid. Het is grauw en de laatste mensen op aarde leven in vaults onder de grond. Dat is de setting van de Fallout-games. Maar Fallout 76 is geen game zoals we dat in de Fallout-serie gewend zijn, Fallout 76 is namelijk een online game. Alle andere menselijke karakters in de nieuwste game van Bethesda Games worden bestuurd door echte mensen. Er zijn dus geen menselijke NPC’s in Fallout 76. Je zult met ongeveer tien andere personen in een server spelen.
Je kunt proberen om de woestenij van de post-nucleaire Fallout 76 wereld alleen te trotseren, maar je kunt het ook samen doen. Dat wil niet zeggen dat iedereen met elkaar moet samenwerken. Er kunnen ook groepen ontstaan en er kan gevochten worden voor land. Er kunnen zelfs lanceercodes gevonden worden, waarmee nucleaire raketten kunnen worden afgeschoten. Alsof de wereld nog niet genoeg heeft geleden…
In een interview met een nucleaire wapendeskundige kwamen wij erachter of de Mini Nukes in Fallout 76 realistisch zijn. Het interview met de expert kun je hier lezen.
141578

4. Speelt zich twintig jaar na de bommen af

In eerdere Fallout-games werd Vault 76 al eens genoemd. Dit is de vault die, zo’n twintig jaar na de inslag van de bommen, als eerste openging. In Fallout 76 ben jij iemand uit deze vault. Het verhaal speelt zich dus veel korter na de bominslagen af dan in voorgaande Fallout-games. Jij bent dus een van de eerste personen die na de nucleaire oorlog weer naar het aardoppervlak terugkeert.
Eén van de doelen in Fallout 76 is dan ook het opbouwen van een samenleving en dat is heel gaaf. Omdat Fallout 76 zich compleet online afspeelt, kun je je voorstellen dat de wereld na een tijdje vol staat met halve gebouwen die mensen niet hebben afgemaakt. Dat is gelukkig niet het geval, want jouw bouwwerken verschijnen alleen wanneer je zelf bent ingelogd.
Dat de game zich veel eerder afspeelt dan eerdere Fallout-games heeft ook tot gevolg dat de wereld nog veel voller aanvoelt, plunderaars hebben immers nog niet alles leeggeroofd. Fallout 76 is daarom ook veel kleurrijker dan voorgaande Fallout games. Er zullen zelfs nog planten en bomen leven en de huizen staan nog maar enkele tientallen jaren leeg. Er is veel meer te beleven in de Fallout 76-wereld.
141588

3. Skill points en perks keren terug

In de Fallout-games hebben de verschillende karakters allemaal skill points om in de verschillende vaardigheden te stoppen. De vaardigheden zijn:
  • Strength
  • Perception
  • Endurance
  • Charisma
  • Intelligence
  • Agility
  • Luck
De eerste letters van al deze woorden vormen het woord SPECIAL. Naast deze vaardigheden zijn er ook nog perks die je karakter een specifieke boost geven, zoals meer schade doen met een bepaald wapentype. Toch is het systeem in Fallout 76 een beetje anders dan in andere Fallout-games. De skill points geven nu aan hoeveel perks je van een bepaalde vaardigheid kunt hebben. Daarnaast kunnen de perks nu aan en uit worden gezet, in tegenstelling tot permanente perks, en je kan daarmee makkelijker wisselen tussen speelstijlen.
141589

2. Microtransacties in Fallout 76, maar wel gratis DLC content

Er is veel gesproken over de microtransacties in Fallout 76. Inmiddels is wel bekend dat de perks niet kunnen worden gekocht met echt geld. De microtransacties in Fallout 76 zullen bedoeld zijn voor cosmetische items. Mensen die veel geld te besteden hebben, krijgen op deze manier geen oneerlijk voordeel ten opzichte van mensen die wat minder geld op hun bankrekening hebben staan. Door het spel te spelen en challenges te voltooien kun je de cosmetische items ook vrijspelen.
De cosmetische items kun je dus wel met echt geld kopen, ook al betaal je al 60 euro voor de game zelf. Het is dan ook goed om te weten dat alle andere extra content die Bethesda Games gepland heeft voor Fallout 76 gratis zal zijn. Voor de DLC’s van Fallout 76 hoef je dus niet extra te betalen. Er staat volgens de ontwikkelaar al content voor meerdere jaren gepland om spelers zoet te houden.
141590

1. Fallout 76 heeft een verhaallijn

Pete Hines, de vice-president bij Bethesda Games, heeft eerder al aangegeven dat Fallout 76 een verhaallijn zal hebben, ondanks dat het spel alleen online is te spelen. Je krijgt enkele quests van de leider van Vault 76 wanneer je eropuit trekt. Het is jouw taak om de wildernis te doorzoeken. Er zijn geen menselijke NPC’s, dus alle andere quests zullen via opnames aan je worden doorgegeven, niet letterlijk door de leider van de vault zelf.
Fallout 76 komt op 14 november 2018 uit voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. Lees op onze website alles over de toffe locaties uit de beta van Fallout 76 en lees alles over onze hands-on ervaring met Fallout 76. Wil je zelf nog aan de slag met de beta, dan kan dat nog tot en met 4 november!

Populair Nieuws