Facebook bouwt soortgelijke Clubhouse-functie

News
donderdag, 11 februari 2021 om 15:30
facebookf1613037002
Er is grote zekerheid dat Facebook een audio chat functie bouwt dat erg overeenkomt met populaire app ‘Clubhouse’. Wat is Clubhouse eigenlijk en waarom wil Facebook een soortgelijke functie bouwen?
Clubhouse is een social media app waarin je gesprekken kan voeren met mensen, maar ook kan beluisteren. Zo kun je praten over verschillende, uiteenlopende onderwerpen met vreemdelingen. Deze gesprekken worden niet opgenomen en verdwijnen meteen als het gesprek klaar is. Veel jongeren maken gebruik van deze app, maar ook veel beroemdheden zoals Elon Musk en Drake.
Facebook-oprichter Mark Zuckerberg zou afgelopen zondag gespot zijn in de Clubhouse app om gesprekken te voeren met mensen over augmented en virtual reality.

Waarom wil Facebook dit ook?

Clubhouse is een populaire app. De app heeft in januari 100 miljoen dollar opgehaald en heeft een waarde van 1 miljard dollar. Facebook executives zien hoe populair Clubhouse is en zouden gezegd hebben dat er een soortgelijke functie gebouwd moet worden. Het product is nog wel in een vroeg stadium van creatie.
Facebook woordvoerder Emilie Haskell zegt het volgende:

Klonen

Facebook is de grootste social media app die er is, maar ze staan ook wel bekend om het klonen van verschillende functies van concurrerende apps.
Zo heeft het platform verschillende apps gekocht zoals Instagram en Whatsapp. Op deze platformen creëert Facebook soortgelijke functies die je bij concurrerende apps ook ziet. Zo heeft Instagram de ‘Stories’ functie overgenomen van Snapchat en de ‘Reels’ functie, gecopypaste van TikTok. Toen Zoom vorig jaar immens populair begon te worden, had Facebook snel een functie gecreëerd genaamd ‘Rooms’, die vrijwel hetzelfde werkt als Zoom.
Wanneer we de nieuwste Clubhouse versie van Facebook kunnen tegenkomen is nog niet bekend. Wel kunnen we genieten van de andere ‘gestolen’ functies die het platform heeft overgenomen.

Populair Nieuws