Voorlopig geen Switch Pro aankondiging van Nintendo

News
maandag, 01 februari 2021 om 18:30
nintendo switchf1599555458
Veel Nintendo fans houden al maanden hun adem in voor de aankondiging van de Switch Pro. Toch laat de aankondiging van de verwachte upgrade van de Nintendo Switch nog even op zich wachten.
Dat er een Nintendo Switch Pro komt lijkt haast onvermijdelijk met de geschiedenis van Nintendo. Vorig jaar werd al bekend dat een upgrade voor de Switch niet in 2020 zou komen, maar er werd verder nog niks gezegd over de toekomst. Nu kwam er tijdens een Q&A sessie over de financiële cijfers van vorig jaar de vraag of we dit jaar de Switch Pro gaan zien.
Het antwoord van Nintendo was dat we voorlopig nog geen aankondiging hoeven te verwachten. Waar het antwoord in 2020 dus nog een volmondig 'nee' was, hebben we het nu over 'voorlopig nog niks.' Voor veel Nintendo fans zal dit toch genoeg reden geven om een klein gelukssprongetje te maken, want het lijkt erop dat we dit jaar meer gaan horen over de upgrade van het populaire platform.

Waarom nu nog geen Switch Pro?

Het is eigenlijk best logisch dat Nintendo nog terughoudend is met het aankondigen van een eventuele Switch Pro. Binnenkort komen namelijk nog speciale versies uit van de Switch met unieke skins. Als ze nu een Switch Pro aankondigt zijn er toch veel mensen die waarschijnlijk eerder voor de Pro kiezen, omdat de standaard Switch dan in vergelijking minder goed zal zijn.
Daarnaast blijven de Switch en de Switch Lite ook goed verkopen en zal Nintendo in dat opzicht ook terughoudend zijn. Inmiddels zijn er bijna 80 miljoen versies van de veelzijdige console verkocht. Daarmee heeft het de indrukwekkende cijfers van de Nintendo 3DS ingehaald. Deze hoge verkoopcijfers zijn natuurlijk ook te denken aan recente successen zoals Animal Crossing: New Horizons die mensen in lockdown flink bezig heeft gehouden. Hopelijk horen we binnenkort meer over de Switch Pro en de toekomstplannen van Nintendo.

Populair Nieuws