De top 10 party games: Plezier voor het hele feest

  Op een feest kun je allerlei soorten spellen spelen. Iedereen kent natuurlijk Trivial Pursuit of Party & Co. Maar ook voor PC en consoles zijn er heel veel leuke party games te vinden. Vandaar de top 10 party games, spellen die je met het hele feest kan spelen.

  Sony

  Party games kunnen van alles zijn, van spellen die je tegen elkaar speelt, tot spellen die je samen speelt. Ze moeten vooral multiplayer zijn en makkelijk genoeg zodat bijna iedereen meteen mee kan doen.

  10. SingStar: Celebration

  SingStar is al jaren een van de top 10 party games. Waar je vroeger vaak uren bezig was met het ontwarren van de microfoonkabels is dat nu niet meer nodig. Met Singstar: Celebration kun je namelijk je smartphone gebruiken als microfoon.

  SingStar: Celebration bevat zo'n 30 liedjes van Adele en Abba tot U2. Daarnaast kun je ook nieuwe liedjes kopen en heb je dus altijd iets om te zingen.

  SingStar: Celebration is verkrijgbaar voor PS4.

  Henry Smith

  9. Spaceteam

  Van alle games in deze top 10 party games is Spaceteam het makkelijkst om te spelen. Het enige wat je er namelijk voor nodig hebt is even veel smartphones als spelers. In Spaceteam vorm je samen de bemanning van een ruimteschip. Het is jullie taak om bevelen naar elkaar te schreeuwen en uit te voeren.

  Dat klinkt ingewikkeld, maar is het eigenlijk niet. Simpel gezegd: op jouw scherm verschijnt een bevel dat een andere speler kan uitvoeren. Ondertussen krijgt een andere speler een bevel dat alleen jij kan uitvoeren. Spaceteam biedt chaotisch plezier.

  Spaceteam is verkrijgbaar voor Android en iOS.

  Nintendo

  8. Super Mario Party

  Super Mario Party is een frisse nieuwe versie van Mario Party, een formule die al behoorlijk uitgemolken was. Samen met drie andere spelers strijd jij voor de titel van 'super star'. Dit kun je alleen doen of in teams. Onderweg verzamel je bondgenoten die je bijzondere voordelen kunnen bieden op het speelveld.

  Wie deze game uit de top 10 party games gaat spelen, moet er wel rekening mee houden dat een ronde Super Mario Party niet gauw voorbij is.

  Super Mario Party is verkrijgbaar voor Nintendo Switch.

  Other Ocean

  7. #IDARB

  #IDARB is de nummer 7 in de top 10 beste party games. Het is een sport-platformer voor maximaal acht spelers voor de Xbox One en de PC. Het is een combinatie van basketbal en Smash Bros. Heel chaotisch, maar ook heel erg leuk.

  Wie echt fanatiek #IDARB gaat spelen, kan een eigen personage en bijbehorende muziek maken. Zo kun jij aan je vrienden laten zien dat jij de beste #IDARB speler bent.

  #IDARB is verkrijgbaar voor Xbox One en PC.

  Clever Endeavour Games

  6. Ultimate Chicken Horse

  In Ultimate Chicken Horse bouw je samen met je vrienden aan een soort hindernisbaan, die je vervolgens moet zien te passeren. De uitdaging is dus om een level te bouwen dat moeilijk is, maar niet te moeilijk.

  Voor het bouwen van de levels kun je iedere ronde kiezen uit een select aantal obstakels en platformen. Denk aan planken met spijkers, een springveer of een lopende band. Ultimate Chicken Horse is een van de top 10 party games van dit moment.

  Ultimate Chicken Horse is verkrijgbaar voor PC, Xbox One, PS4, Switch en Android

  Boneloaf

  5. Gang Beasts

  Gangbeast is worstelen met gummy figuurtjes. Vecht op een wolkenkrabber, op een rijdende trein of in een fabriek, Gooi je vrienden in ovens en versnipperaars. De middenmoter in de top 10 van party games klinkt gewelddadig, maar is dat niet.

  Gang Beasts is namelijk vooral ongelofelijk grappig. De manier waarop de personages met elkaar worstelen, waarbij je met een hand de tegenstander kunt vastpakken en met de ander kan slaan is geniaal. In Gang Beasts zijn er eindeloos veel opties voor leuke comebacks.

  Gang Beasts is verkrijgbaar voor PC en PS4.

  Steel Crate Games

  4. Keep Talking and Nobody Explodes

  Het ontmantelen van een bom is vaak een van de spannendste scènes in films. In de nummer vier van de top 10 party games: Keep Talking and Nobody Explodes ben jij of een van je vrienden de bom-ontmantelaar. De ander heeft de handleiding voor de bom en moet vertellen hoe de bom te ontmantelen is.

  Dat zit namelijk zo: terwijl een van jullie naar het scherm staat, mag de rest niet kijken en moeten zij zich over een uitgeprinte handleiding buigen. In die handleiding staat stap voor stap uitgelegd hoe je een bom moet ontmantelen. De uitdaging is dat uitgelegd te zien krijgen aan de ontmantelaar.

  Keep Talking and Nobody Explodes is verkrijgbaar voor PC, Xbox One, PS4, Nintendo Switch en verschillende Virtual Reality platformen.

  Nintendo

  3. Super Smash Bros Ultimate

  Super Smash Bros Ultimate is de ultieme Smash Bros game en een van de top 10 party games. Voor wie het Smash Bros principe niet kent: het is een game waarin verschillende personages uit verschillende Nintendo series tegen elkaar vechten. Het is geweldige chaos.

  In de verschillende spelmodi kun je de regels naar je eigen voorkeuren aanpassen. Wil je bijvoorbeeld geen voorwerpen of alleen bepaalde voorwerpen? Dat kan! Wil je dat alle personages extra hard slaan? Dat kan! Deze eindeloze aanpasbaarheid maakt Super Smash Bros Ultimate zo leuk. De review van Super Smash Bros Ultimate lees je hier.

  Super Smash Bros Ultimate is verkrijgbaar voor Nintendo Switch.

  Nintendo

  2. Mario Kart 8 Deluxe

  Mario Kart 8 Deluxe biedt plezier voor jong en oud. Voor de oudere en ervaren spelers bevat deze versie van Mario Kart 8 de super snelle 200 cc modus. Voor de nieuwe en onervaren spelers is er Smart Steering, zelfrijdende auto's maar dan in Mario Kart.

  Deze game is een van de top 10 party games omdat een speelsessie zo lang en zo kort kan duren als je wilt. Speel je een race, of meerdere races? Bijna alles kun je naar jouw wensen aanpassen. Lees hier de review van Mario Kart 8 Deluxe.

  Mario Kart 8 Deluxe is verkrijgbaar voor Nintendo Switch

  Jackbox Games

  1. Jackbox Party Pack

  De Jackbox Party Pack is de nummer 1 in de top 10 party games. Er zijn vijf verschillende Jackbox Party Packs, dus welke moet je kiezen? Dat is simpel, ze zijn allemaal goed. Kijk dus vooral naar welke minigames je aanspreken.

  Wat de Jackbox games zulke goede party games maken is dat je alleen een smartphone, tablet of laptop nodig hebt om mee te doen. Extra controllers kopen is dus niet nodig. Jackbox is het leukst als je Engels een beetje goed is. Dat maakt het namelijk makkelijker om de vragen te begrijpen.

  De Jackbox Party Packs zijn verkrijgbaar voor PC, PS4, Xbox One, Nintendo Switch, Apple TV en Android TV.

  De top 10 party games

  Dit was hem dan de top 10 party games. Allemaal spellen die je met meer dan twee personen kan spelen en die toegankelijk zijn voor jong en oud. Heb jij zelf nog suggesties voor leuke party games, laat het dan weten.

  #IDARB

  Verkijgbaar vanaf 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.