5 goede singleplayer games in 2019 - Tips om te spelen!

  Met al het gamegeweld dat uitkomt weet je misschien niet iets wat je moet spelen. Daarom geven we soms graag tips. Lees in dit artikel wat 5 goede singleplayer games zijn in 2019. Natuurlijk komt er nog meer uit dit jaar, maar mocht je een van onderstaande games een keer tegenkomen in de budgetbak, luidt het advies: kopen en proberen!

  Judgment

  Veel mensen zullen denken Ju-wat? Mensen die gek zijn van Yakuza net als ondergetekende weten precies waar het over gaat. Judment is een PlayStation 4-exclusive die dit jaar uitkwam, van de makers van de Yakuza-reeks. We volgen Yagami, een detective die met opvallende moorden in Kamurocho te maken krijgt. De ogen van de slachtoffers zijn eruit gehaald. Het is alles behalve een frisse verschijning, zeker wanneer er zo’n lijk opeens stiekem in zijn kast zit opgesloten, brrrrr!

  Zoals we van de Yakuza-serie gewend zijn wordt het verhaal beetje bij beetje onthuld. Wat start met één moord, worden veel meer woorden en uiteindelijk ben je aan het zoeken naar een speld in een hooiberg om uit te zoeken wat er aan de hand is. En ook moet je de puzzelstukjes in elkaar leggen, want kennelijk heeft een oude zaak van een aantal jaren eerder te maken met nu. Spannend dus! Net zoals in Yakuza mag je regelmatig flink op straat vechten om XP te verzamelen, waarmee je je karakter kunt upgraden.

  Daarnaast introduceert deze game nieuwe elementen, zoals met een drone regelmatig speuren, deuren openbreken en je in een ander outfit heisen om ergens niet op te vallen. Als je houdt van sterkte verhalen is Judgment er één om te spelen, al moet je wel een klein beetje van Japan houden. Anders is de game waarschijnlijk niets voor jou.

  Lees de Judgment review voor meer informatie.

  Kingdom Hearts III

  Nog een game van Japanse bodem waar je . jezelf uren in kunt verliezen is Kingdom Hearts 3, een game waar menig fan jaaaaaaaaaren op heeft gewacht. De meningen over het nieuwe deel zijn verdeeld. De 9.8 in onze recensie was overdreven, meningen verschillen. Ondergetekende deelt niet de gedachte dat het zo’n hoog cijfer waard is, maar wél dat het een toffe game is geworden.

  De game kwam uit in een donkere periode van het jaar: eind januari. De tijd dat mensen veel binnen zitten in de winter, het sneeuwt en de dagen al vroeg donker zijn. Wat is het dan heerlijk om een game in je console te stoppen waar de vrolijkheid vanaf spat. Donald, Goofy en Sora zorgen voor een glimlach op ieders gezicht en de muziek is om van te smullen.

  Alleen al voor de muziek zou de game een game-Oscar mogen ontvangen. Wel is het zo dat het vechtsysteem hier en daar wat te wensen overliet en dat er sommige stukken in de game waren die niet helemaal duidelijk waren. Maar over het geheel genomen is het een dijk van jewelste, die toch zeker goed is voor zo’n 20 uur speeltijd. Alleen al voor de eindbaas mag je even zitten, want als je denkt dat het erop zit, komt er nog weer een gevecht, en nog een, en nog een...

  Lees de Kingdom Hearts 3 review voor meer informatie.

  RAGE 2

  Een game van geheel andere orde, maar die toch wel lekker speelt in je eentje, is RAGE 2. De roze ‘knaller’ van Bethesda. Hoewel de game misschien iets minder groot is dan menigen had gehoopt, speelt het spel wel bijzonder lekker weg. Hoewel de game gewoon een verhaal bevat om te doorlopen, ligt de nadruk van het spel op knotsgekke acties. Het plezier zit ‘m grotendeels in de gevarieerde missies en de vaardigheden die je gaandeweg vrij speelt. Daardoor kun je vijanden op de meest vreemde manieren een pak slaag verkopen.

  Lekker een slam op de grond, een vijand met grof geweld van je afduwen, of gewoon grof loot in een lichaam pompen: het kan allemaal. RAGE 2 kent vrijwel geen grenzen en daardoor zit je continu met een grijns te spelen. Het enige wat misschien niet voor iedereen is weggelegd zijn de vele stukken die afgelegd moeten worden met een voertuig. Iets wat helaas moet.

  Mensen die verwachten enkel een wapen in de hand te nemen, komen dan misschien van een koude kermis thuis. Maar daar staat wel tegenover dat je gevarieerd bezig bent. Om alles lopend af te leggen is niet zo’n goed idee. Daarvoor is de open wereld net weer een tikkeltje te groot.

  Lees de RAGE 2 review voor meer informatie.

  Sekiro: Shadows Die Twice

  FromSoftware en zelfpijniging zijn twee termen die hand in hand met elkaar gaan. Wie FromSoftware games speelt, mag zichzelf een ware gamer noemen. Dan kún je wat. Eerdere titels als Dark Souls en Bloodborne waren niet bepaald kattenpis. Enkel de aanhouder won. Het zijn vooral games voor gamers met strategie en geduld. Dit jaar kwam er een nieuwe IP uit: Sekiro: Shadows Die Twice.

  De Japanse setting sprak velen aan, al was de game niet voor elke doorgewinterde Dark Souls fanaat een succes. Zij die gewend zijn om heel defensief te spelen, kwamen soms in de problemen bij Sekiro. In deze game werd namelijk gevraagd om een iets andere speeltactiek, meer aanvallend. Voor de een was dit een te zware opgave, de andere speelde de game meerdere malen uit omdat met zelfkastijding soms niets mis is. Toch? Hoe dan ook, de game biedt kwaliteit en uren.. plezier of pijn. Het is maar hoe je het bekijkt natuurlijk.

  Lees de Sekiro: Shadows Die Twice review voor meer informatie.

  Fire Emblem: Three Houses

  Op de Switch is er ook van alles uitgekomen dit jaar, waarbij één singleplayer game opvalt en aan te raden is. We hebben het over Fire Emblem: Three Houses. Het zou kunnen dat Astral Chain daar nog bij hoort, maar op het moment van schrijven is die titel helaas nog niet uit. Waar veel mensen eerder dachten dat ‘een Fire Emblem’ game niet zo zeer hun ding was, is Fire Emblem: Three Houses compleet de bom! Het verhaal is sterk en het tempo geheel anders dan andere Fire Emblem games. Kortom: dé Fire Emblem game om mee te beginnen, als je eerder nooit iets met de serie had of dacht te hebben.

  Net als Judgment geldt dat je wel een beetje Japan-minded moet zijn, anders wordt het een te ver van je bed show. Maar als je daarvoor open kunt staan word je getrakteerd op geweldig vermaak. De wereld zit vol met boeiende personages en bevat geweldige quests. Hoewel er veel opties zitten in de RPG, loont het om de wereld te verkennen. Daarnaast krijg je echt waar voor je geld, want je kan er met gerust hart 40 uur in pompen! Neem je Switch dus lekker overal mee naartoe, want je bent wel even zoet met de nieuwe Fire Emblem.

  Lees de Fire Emblem: Three Houses review voor meer informatie.

  Fire Emblem Three Houses

  Verkijgbaar vanaf 26 july 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.