Deze SNES games voor Nintendo Switch Online hopen wij als eerste te zien

  Het is je vast niet ontgaan dat Nintendo een patent heeft aangevraagd op een SNES controller voor de Switch. Het bedrijf deed dat eerder met NES controllers voor Switch Online. Komt er eindelijk een nieuwe generatie games naar het platform? Als dat zo is mogen deze SNES games voor Nintendo Switch Online niet ontbreken!

  Het zou verleidelijk zijn om voor een lijst als deze gewoon de 10 grootste games van de SNES Mini te pakken, maar we weten allemaal dat Nintendo waarschijnlijk een paar grote games achter de hand gaat houden. Daarnaast waren er in de aanvankelijke NES line up voor Switch Online ook meerdere games aanwezig die niet op de NES Mini stonden. Laten we dus beginnen met een paar minder voor de hand liggende keuzes.

  10. Super Soccer

  Als je niet bent opgegroeid met een SNES heb je misschien nog nooit gehoord van Super Soccer. Wie wel is opgegroeid met de SNES heeft waarschijnlijk al in geen tijden meer aan deze game gedacht. Toch lijkt het ons geen onwaarschijnlijke keuze voor SNES games in Nintendo Switch Online, om de eenvoudige reden dat het een relatief eenvoudige game met multiplayer is.

  Een belangrijke attractie van de Switch blijft nog altijd de mogelijkheid om op een willekeurig moment zonder al te veel voorbereiding een spelletje met of tegen een ander te spelen. Veel Switch Online games worden bovendien verrijkt met online multiplayer, dus games die geschikt zijn voor twee spelers zijn bijna een vereiste. Voor de eerste lichting NES games kwam Nintendo ook met onder andere Tennis, Soccer en Baseball, dus Super Soccer past voor de SNES mooi in het rijtje.

  9. Tetris Attack

  Tetris Attack speelt, op een paar vergelijkbare elementen na, heel anders dan Tetris. Waarom het dan toch de naam Tetris draagt is een mysterie, maar dat is niet waar we het in dit lijstje over hebben. Laten we vooral snel doorgaan naar de reden dat we denken dat dit een goede keuze is voor de eerste SNES games voor Nintendo Switch Online.

  Eigenlijk geldt min of meer hetzelfde als voor Super Soccer: de game is eenvoudig en geschikt voor multiplayer. Speler twee hoeft geen held te zijn in games om drie blokjes van dezelfde kleur naast elkaar te leggen, dus deze game is uitermate geschikt om tussendoor eventjes te spelen. Bovendien lijken Tetris en vergelijkbare spellen zoals Puyo Puyo een aanhoudende populariteit te genieten, dus misschien kan Tetris Attack zelfs nog wel populair worden.

  8. Kirby’s Dream Course

  Heb je ooit gedacht: “Kirby is nagenoeg een bal, waarom maken ze geen balspel met Kirby als de bal”? Nu wil het geval dat dat wel is gebeurd, namelijk in de vorm van Kirby’s Dream Course. Deze game lijkt op golf, maar in plaats van de laagste score te halen is het je doel om met zoveel mogelijk sterren op je naam in de hole te komen.

  Sterren verzamel je door vijanden te verslaan, en de laatste vijand die nog leeft verandert in de hole. Een tweede speler kan jou saboteren door de sterren die jouw kleur hebben voor zichzelf te claimen, wat voor veel hilariteit en spannende potjes kan zorgen. Als je het hebt over SNES games voor Nintendo Switch Online is dit een wat minder bekend pareltje dat zeker niet mag ontbreken.

  7. Super Mario Kart

  Er zijn veel SNES games die bijna synomiem zijn met het systeem en dus zeker niet mogen ontbreken als deze games naar Nintendo Switch Online komen. Super Mario Kart is één van die games. Vergeleken met alle latere Mario Kart games is Super misschien wat moeilijk in te komen, maar als eerste Mario Kart moet deze game zo snel mogelijk in de Nintendo Switch Online line up komen als deze inderdaad SNES games krijgt.

  Bovendien kan ook deze game volop profiteren van het online aspect. Of je nu wil racen tegen je vrienden of elkaar wil verpletteren in Battle Mode, het zou super makkelijk te doen zijn als Super Mario Kart online multiplayer kreeg. Er staan tot nu toe misschien wat veel multiplayer games op de lijst, maar we beloven dat er ook games voor één speler aan komen.

  6. Teenage Mutant Ninja Turtles: Turtles in Time

  Turtles in Time is één van de meest geliefde beat ‘em ups op de Super Nintendo en behoort ook tot de beste Ninja Turtles games. Oorspronkelijk was het een arcade game, maar de SNES versie is een zeer geslaagde port hiervan. We zouden deze dan ook maar al te graag spelen op de Switch.

  Of het waarschijnlijk is dat Turtles in time bij de SNES games voor Nintendo Switch Online zou horen is maar de vraag. Nintendo is namelijk geen eigenaar van de game, of van de Turtles zelf. Toch willen we graag geloven dat deze game erbij mag zijn als er ooit Super Nintendo games naar de online dienst komen.

  5. Donkey Kong Country

  Nu we in de top 5 beland zijn zul je wat vaker games gaan zien die voor één speler zijn gemaakt, of in single player minstens zo goed zijn als met met twee spelers. Die beschrijving past heel goed bij Donkey Kong Country. Of je Donkey en Diddy Kong in je eentje door de levels begeleidt of Diddy naast je op de bank hebt zitten maakt voor de kwaliteit van de game niks uit.

  Overigens is een manier om Donkey Kong Country op je Switch te spelen niet alleen fijn voor de nostalgici onder ons. Met de introductie van King K. Rool in Smash Ultimate kan het voor nieuwkomers leuk zijn om te zien waar dit personage vandaan komt. Ook geeft het mensen die klaar zijn met Tropical Freeze een extra Donkey Kong Country om te spelen. Wat ons betreft is deze game zeer welkom onder eventuele SNES games voor Nintendo Switch Online. Deel 2 en 3 mogen zich daar op den duur ook bij aansluiten.

  4. Chrono Trigger

  Op de SNES Mini was deze klassieke RPG een opvallende afwezigheid. Square Enix had wel een bijdrage aan de console, in de vorm van Final Fantasy III. Helaas was er voor Crono en zijn vrienden geen aandacht. Het is niet moeilijk om aan een versie van Chrono Trigger te komen - de game is beschikbaar op Steam - maar de laatste keer dat de game op een Nintendo platform verscheen is inmiddels best lang geleden.

  De vraag is of Square Enix de SNES versie van Chrono Trigger nog wel wil uitgeven. De game heeft in moderne uitgaves verschillende aanpassingen in de vertaling. Misschien dat daarom de originele versie niet meer naar de console komt. Als onderdeel van SNES games op Nintendo Switch Online zou de originele Chrono Trigger dus niet alleen een fantastische game zijn, maar ook een interessant stukje geschiedenis.

  3. Super Mario World

  Als je tot zo ver hebt gelezen weet je waarschijnlijk al wat de top drie van deze lijst met mogelijke SNES games voor Nintendo Switch Online gaat zijn. Deze games zijn niet alleen geliefd en gewild, maar ook nagenoeg gegarandeerd onderdeel van de aanvankelijke line up, als er inderdaad Super Nintendo games naar de Switch komen. Niemand twijfelt eraan dat Super Mario World van de partij zal zijn, toch?

  Uiteraard is het vanzelfsprekend dat Nintendo aandacht zal geven aan Mario als er Super Nintendo games naar de Switch komen, maar in dit geval is dat volkomen terecht. De introductie van Yoshi en verschillende terugkerende vijanden maken deze game al uiterst interessant om ook vandaag de dag nog te spelen. Bovendien speelt de game net zo heerlijk als je van Mario verwacht.

  2. Super Metroid

  Metroid is minder populair dan veel andere Nintendo-franchises, maar op basis van de kwaliteit van de games zou je dat nooit denken. Met name Super Metroid krijgt nog altijd uit allerlei hoeken veel lof. Dat is weinig verbazingwekkend, aangezien het niet alleen om één van de beste Metroid games gaat, maar ook om een game die grotendeels verantwoordelijk is voor het beeld dat we hebben van een metroidvania.

  Als je van Samus Returns hebt genoten, of gewoon op zoek bent naar een metroidvania om te spelen ben je het jezelf verschuldigd om Super Metroid te spelen. Gelukkig heeft Nintendo Super Metroid vaker heruitgegeven, dus we twijfelen er niet aan dat als er SNES games naar Nintendo Switch Online zouden komen, dit er één van is.

  1. The Legend of Zelda: A link to the Past

  De twee Zelda games op NES zijn totaal verschillend. Als je voor 1991 iemand had gevraagd hoe ze dachten dat Zelda er over 20 à 30 jaar uit zou zien hadden ze je misschien geen antwoord kunnen geven. Toen kwam A Link to the Past, en plots was daar een sterke succesformule voor Zelda. Aan die formule wordt de laatste tijd weer wat gesleuteld, maar het is ongetwijfeld waar dat de meeste games in de Zelda serie veel te danken hebben aan A Link to the Past.

  Veel ideeën uit deze game zouden standaard worden in Zelda. Concrete dingen als het Master Sword en Kakariko Village, maar ook meer abstracte dingen zoals een piek in de actie rond het midden van het spel en een dubbele overworld. Alles goed en wel, maar veel bijzonderder is het dat de meeste van deze ideeën meteen al zeer geslaagd zijn uitgevoerd. A Link to the Past is nog steeds het spelen waard en het zou bizar zijn als hij niet bij de eerste SNES games voor Nintendo Switch Online zou mogen horen.

  Denk jij dat er SNES games naar Nintendo Switch Online komen?

  Het is natuurlijk nog niet zeker dat er SNES games naar Nintendo Switch online komen. Toch laat de patentaanvraag voor een Super Nintendo controller voor Switch zien dat ‘The Big N’ iets in zijn schild voert. Denk jij dat Online-abonnees binnenkort gratis SNES games kunnen spelen, of denk (of hoop) je dat de games gewoon naar de eShop komen? In de reacties horen we graag welke Super Nintendo games jij denkt dat er op de Switch gaan komen.

  The Legend of Zelda: A Link to the Past

  Verkijgbaar vanaf 12 december 2013

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.