5 games die leuker zijn dan de realiteit

Article
zondag, 13 maart 2022 om 9:00
animalcrossingnewhorizons image1600wf1646672169
Heb jij ook weleens de gedachte dat je liever in je favoriete games zou willen leven dan in de echte wereld? Sommige games lijken ook leuker dan de realiteit, maar welke games ook echt leuker zijn is natuurlijk subjectief. Terwijl de één dolgraag in de wereld van Mario Party zou willen wonen, wordt de ander liever niet door Yoshi van een platform geduwd. Hier zijn vijf games waarvan wij denken dat ze leuker zijn dan de realiteit.

Animal Crossing: New Horizons

Wie wil nou niet op een tropisch eiland wonen zonder zorgen? Oké, je hebt al snel een schuld bij een wasbeer, maar die hoef je niet af te betalen tenzij je een groter huis wilt. Je buren zijn allemaal schattige dieren die altijd blij zijn om je te zien en je ook nog eens overladen met cadeaus. Nu voelen die cadeaus niet altijd zo gemeend (is het een hint als ze je een douchekop geven?), maar je moet een gegeven paard niet in de bek kijken.
In de wereld van Animal Crossing hoef je je geen zorgen te maken over rekeningen en verantwoordelijkheden. Het ergste dat er met je kan gebeuren is dat je gestoken kan worden door wespen, tarantula’s en schorpioenen. Dat is natuurlijk geen pretje, maar vergeleken met wat er in de echte wereld allemaal mis kan gaan is dit wel een risico waar we mee kunnen leven.
new pokemon snapf1659706332

New Pokémon Snap

Hoewel de meesten van ons misschien ervan dromen om samen met Pokémon te leven, zijn de meeste games uit de franchise best gevaarlijk door de slechteriken die de wereld proberen te verwoesten. Dat klinkt te veel als onze eigen wereld, maar New Pokémon Snap is een uitzondering. Er is een keer niemand die je Pokémon wil stelen of de wereld in een grote oceaan wil veranderen.
Ook de Pokémon zelf doen je geen kwaad (wat we bijvoorbeeld niet kunnen zeggen over Pokémon Legends: Arceus). Je zit in Pokémon Snap veilig in een karretje en geniet van de schoonheid van de Pokémonwereld.
disneymagicalworld2enchantededition image1600wf1646672245

Disney Magical World

Disney Magical World geeft je de kans om in de wereld van Disney te leven. Je verhuist naar een stad die doet denken aan Disney Magic Kingdom en start je eigen café. De stad heeft een aantal vaste bewoners, waaronder Mickey, Minnie, Donald, Goofy en Pluto, maar er komen ook bezoekers van andere Disney-werelden. Die werelden kun je ook bezoeken via portalen.
De portalen transporteren je onder andere naar de werelden van Assepoester, Aladdin, Winnie de Poeh en Lilo Stitch. Daar moet je verschillende quests volbrengen om recepten en ingrediënten te verzamelen om je café te runnen. Misschien heb je helemaal geen zin om een eigen zaak te onderhouden, maar het ontmoeten en op avontuur gaan met je favoriete Disney-figuren maakt ook Disney Magical World leuker dan de realiteit.
nintendogsf1646739458

Nintendogs

Een virtuele hond komt met veel voordelen: ze worden niet ziek en gaan ook niet dood, je hoeft niet naar buiten om ze uit te laten als het slecht weer is. Verder scheelt het bakken met geld, kunnen je Nintendog je huis niet verwoesten én het is ook nog eens ideaal als je allergisch bent. Je Nintendogs kun je ook nog eens overal mee naar toe nemen.
Nadeel is natuurlijk wel dat je met een virtuele hond niet kunt knuffelen, maar voor wie geen echte hond kan adopteren is Nintendogs zeker leuker dan de realiteit. Het is een tijdje geleden sinds de laatste Nintendogs-game, maar op de dag van de laatste Nintendo Direct was #Nintendogs trending op Twitter, wat laat zien hoe geliefd deze games nog zijn.
littledragonscafe image1600wf1646739195

Little Dragons Cafe

Droomde jij er als kind ook van om een draak als huisdier te hebben? Of misschien heb je die droom nog steeds? Met Little Dragons Cafe komt die droom uit! Een café runnen is misschien niet leuker dan de echte wereld, maar wel als het verzorgen van een draak erbij komt kijken.
Om zowel je draak als je klanten te voeden heb je natuurlijk ingrediënten nodig. Samen met je draak verken je de wereld rondom het café en ja, zodra je draak wat groter is kun je vliegen! Je ontmoet ook nog eens interessante karakters, zoals Luccola de ork die als je chef aan de slag gaat, een luie elf die liever gitaar speelt dan je klanten bedient. Ook kun je kennis nemen aan een spook en een heks.

Populair Nieuws