Microsoft Hololens brengt Pokémon GO de échte wereld in

  De Microsoft Hololens 2 is officieel op de markt. De trailer die we te zien krijgen over de nieuwe headset ziet er erg interessant uit met één zeer opvallende feature. Pokémon GO krijgt namelijk ondersteuning voor de nieuwe headset. De toekomst voor AR-games lijkt hierdoor wellicht te veranderen op een futuristische manier!

  Niantic werkt samen met Microsoft om een concept versie van Pokémon GO te laten draaien op de AR-headset. Dit is niet alleen een leuke toevoeging voor de Hololens 2, maar het opent veel deuren voor de mogelijkheden van AR-games.

  In de video kunnen we zien hoe het ongeveer werkt. Je kunt overal om je heen Pokémon in het wild zien en bessen voeren en vangen. Het is daarnaast ook mogelijk om de typische gevechten uit Pokémon te houden met andere spelers. De Hololens biedt een menu waarbij spelers hun vingers moeten wijzen om zo te ‘tikken’ voor de verschillende functies. Niantic benadrukt wel dat het niet een app is die gemaakt is voor spelers om te gebruiken, maar enkel een test versie is om te zien wat er allemaal mogelijk is.

  Toekomst van Pokémon GO

  Het is misschien voor nu dan geen app voor spelers en standaard gebruikers, maar dat zou in de toekomst nog wel eens kunnen veranderen. Als de technologie goed zou werken en alles gebruikersvriendelijk is, dan kan het plotseling zijn dat we veel meer van dit soort games gaan zien. Pokémon GO heeft al de huidige AR-functie die gebruikt maakt van de camera van je mobiel. Als de app voor de Hololens werkelijkheid wordt, biedt dat een heel andere ervaring dan die we al kennen.

  Als het ook écht werkt zal het natuurlijk niet meer alleen blijven bij Pokémon GO, maar zal het veel meer games of zelfs handleidingen op een heel unieke manier in onze wereld kunnen brengen. Dat is natuurlijk slechts speculeren over wat er in de toekomst kan gebeuren met de Hololens of soortgelijke brillen, maar het is wel een waardig stukje technologie om onze blik op te houden. Het is voor Pokémon fans te hopen dat de test-app van Niantic ooit werkelijkheid wordt.

  Pokemon GO

  Verkijgbaar vanaf 15 july 2016

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.