Oculus Touch - de speciale controller voor Oculus Rift

  Tijdens een presentatie van de Oculus Rift is vanavond een nieuwe controller aangekondigd: de Oculus Touch. Deze controller moet virtual reality nog beter maken.

  De Oculus Rift zal begin 2016 komen met een standaard Xbox One controller. Echter is dat niet de enige manier om virtual reality games te spelen. Met de nieuwe Oculus Touch controller hoopt het bedrijf een betere virtual reality ervaring neer te zetten.

  Oculus Touch controller

  Je eigen handen in virtual reality

  De Oculus Touch is een controller, speciaal gemaakt voor virtual reality. Door de sensoren in de controller kun je je eigen handen zien in de virtuele wereld. Daardoor kun je door de controller te bewegen acties uitvoeren als het oppakken van objecten, het afvuren van een wapen en andere dingen.

  Het ontwerp van de controller kenmerkt zich door twee losse onderdelen. In elke hand houd je daardoor een controller vast. Op elke controller is een thumbstick te vinden, samen met twee knoppen en een trigger aan de achterkant.

  Oculus Touch foto

  Oculus Touch op E3

  Op dit moment is de Oculus Touch nog een prototype. Volgende week op de E3 zal deze speelbaar zijn voor de pers, waardoor er tal van impressies online komen.

  Met de nieuwe controller wordt de virtuele wereld nog completer. Het is echter nog afwachten welke games gebruik gaan maken van de Touch, wanneer de controller op de markt komt en hoeveel deze zal kosten.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.