Oculus Rift kopen momenteel niet aan te raden wegens bug

  Mocht je de eigenaar zijn van een Oculus Rift, dan zal je er achter zijn gekomen dat het apparaat het momenteel niet doet. Het ligt niet aan jou, want wegens een verlopen certificaat doen wereldwijd alle Oculus Rifts het niet. Wil je een Oculus Rift kopen, dan kan je beter nog even wachten tot er een fix voor komt.

  De Virtual Reality bril is behoorlijk prijzig, maar daarvoor krijg je wel een geweldige ervaring. Tal van ontzettend toffe games zijn met de bril te spelen alsof jij daadwerkelijk plaats hebt genomen in het personage uit de titels. Wat te denken van DOOM 3 of Minecraft? De tofste titels hebben wij al een tijdje geleden op een rijtje gezet in onze Oculus Rift games special.

  Oculus Rift kopen aangeraden uit te stellen tot bugfix

  Maar momenteel kan je geen games spelen met de VR bril dankzij een verlopen certificaat. Een gebruiker op Reddit liep tegen het probleem aan en plaatste een post, waarna het aantal soortgelijke meldingen al snel in rap tempo toenam. Uiteindelijk reageerde er iemand van Oculus Rift, die aangaf dat er momenteel aan een fix wordt gewerkt.

  Dankzij het verlopen certificaat van de Oculus Rift geen verbinding maken met een service van Oculus Rift, waardoor de gebruiker het apparaat niet kan gebruiken. Hoewel het mogelijk is om de tijd van je systeem terug te zetten naar voordat het certificaat is verlopen, is dat niet aan te raden. Systemen maken immers elke dag bestanden aan met een datum erop, waardoor het zomaar voor kan komen dat bepaalde software compleet flipt bij het zien van een bestand met een datum in de toekomst.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.