5 dingen die je nog niet wist over Pokémon

Article
donderdag, 31 december 2020 om 13:00
pexels carolina castilla arias 1716861f1609236803
Vandaag weer een nieuw artikel in onze vaste rubriek ‘5 dingen die je nog niet wist over’. Eerder gingen we al opzoek naar 5 bizarre feiten over games, Instagram en Nintendo, maar vandaag gaan we opzoek naar de geheimen van Pokémon. Vrijwel iedereen heeft er wel eens van gehoord, maar stiekem is er toch een hoop wat je nog niet wist. Dit zijn 5 dingen die je nog niet wist over Pokémon.

Wie was de allereerste Pokémon ooit?

We hebben geen groot onderzoek gedaan, maar ongetwijfeld is Pikachu met afstand de bekendste Pokémon. De vriendelijke vriend van Ash wist menig hart te veroveren kreeg in 2019 zelfs nog een eigen speelfilm. Maar weet je ook wie de eerste Pokémon ooit was? Dit was namelijk geen Pikachu, maar de relatief onbekende Rhydon.

Pikachu kan surfen en praten

En we blijven nog even bij Pikachu, want wist je al dat Pikachu kan praten en kan surfen? Althans het merendeel van de tijd weet de Pokémon dit goed verborgen te houden, maar via een omweg kon je in de jaren ’90 surfen met een pratende Pikachu. Hiervoor moest je Pokémon Stadium voor de Nintendo 64 hebben en Pokémon Yellow voor de GameBoy Colors. Als je die laatste game dan overzetten naar de Nintendo 64 kon je surfen met een pratende Pikachu.

Pokémon in de top 2000

Eén van de meest herkenbare dingen van Pokémon is de openingstune. Al jarenlang kunnen we voor elke aflevering van de serie genieten Gotta Catch ‘M All van Jason Paige. Maar wist je dat dit nummer ook in de top 2000 staat? Het nummer haalden in 2015 voor het eerst ‘de lijst der lijsten’ en kwam dat jaar binnen op plek 1666, een jaar later stond het al op plek 232 en in 2020 haalde het zelfs plek 186. De hoogste score was in 2018, toen wist het nummer de 115e plek te bemachtigen.

De verboden Pokémon is terug

We moesten er bijna 20 jaar op wachten, maar eind 2020 kwam de verboden Pokémon Kadabra eindelijk terug. De zeldzame Pokémon kwam in de jaren ’90 regelmatig voor, maar werd daarna verboden door Uri Geller. Geller vond de Pokémon te veel op hem lijken en sleepte Pokémon in 200 daarom voor de rechter. En met succes want daarna zagen we jarenlang niks meer van Kadabra. Tot eind 2020 want toen gaf Geller plots aan spijt te hebben en bracht daarmee de verboden Pokémon terug op de markt.
pexels mentatdgt 1049622f1609237176

Super Mario vs Pokémon

En tot slot, Pokémon is één van de bestverkopende franchise voor videogames allertijden. Het wordt al decennialang goed verkocht en moest maar één franchise achter zich laten. En je raadt het misschien al, de absolute nummer één is natuurlijk Mario.

Populair Nieuws

Laatste Reacties