Deze 5 dingen wist je nog niet over Nintendo

Article
donderdag, 10 december 2020 om 16:30
super mario odyssey reviewf1593989838
We hebben weer een nieuw artikel in de rubriek ‘5 dingen die je nog niet wist over…’. Eerder namen we onder andere Facebook, Apple en Netflix onder de loep, maar vandaag gaan we ons focussen op de gamebranche. We gaan het hebben over Nintendo. Er is al een heleboel bekend over de Japanse fabrikant. Maar er zijn ook nog een hoop spannende dingen die je niet wist! Kortom: deze 5 dingen wist je nog niet over Nintendo.

Nintendo bestaat al 131 jaar

Wie Mario zegt, zegt Nintendo. De twee lijken onafscheidelijk en de vele verschillende Mario games worden anno 2020 ook nog steeds erg goed verkocht. Op 13 september 1985 kwam de eerste game uit van Super Mario en dit jaar viert Nintendo dan ook grootst de 35ste verjaardag van Super Mario. Maar voor dat Nintendo Super Mario in het leven riep, bestond Nintendo al bijna honderd jaar. Je zou het misschien niet denken, maar Nintendo is al opgericht op 23 september 1889. Hiermee is Nintendo al 131 jaren jong. Daarmee is Nintendo bijvoorbeeld 53 jaar ouder dan een Joe Biden.

Nintendo verkocht sexy speelkaarten voor volwassenen

Anno 2020 staat het Japanse Nintendo vooral bekend om haar videogames en consoles. Over het algemeen is het allemaal voornamelijk gericht op kinderen en families. Met bijvoorbeeld de Nintendo Wii of Nintendo Switch kan je heel leuk samen spelen. En gezellige spelen als Mario Kart, Mario Party of Mario Bros sluiten daar ook perfect bij aan. Maar Nintendo werd al opgericht in 1889, ruim 130 jaar geleden. En 130 jaar geleden had natuurlijk nog niemand van een Nintendo DS of Gamecube gehoord. In de jaren voordat de game industrie groot werd richten Nintendo zich met name op speelgoed. Maar speelgoed was zeker niet het enige dat Nintendo verkocht, ook verkocht Nintendo kaarten. Dit klinkt allemaal vrij onschuldig, maar dat was het niet altijd. Nintendo heeft namelijk jarenlang ‘sexy speelkaarten voor volwassen’ verkocht, toch even wat anders dan Princess Peach.
marioluigioriginalf1594981504

Weet jij de echte naam van Mario?

Mario of Super Mario is anno 2020 één van de bekendste karakters in de gamewereld. Mario komt voor in spellen als: Mario Bros, Mario Party, Mario Kart en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Het vrolijke figuurtje heeft zich in 35 jaar zo’n beetje ontpopt tot het boegbeeld van Nintendo. Maar weet jij hoe Mario eigenlijk heet? Althans wat in eerste instantie z’n naam was? De bedoeling was dat Mario eigenlijk door het leven zou gaan als ‘Jumpman’ Uiteindelijk hebben ze dit toch veranderd naar Mario, omdat dit in Amerika beter zou verkopen. En kende je trouwens al de volledige naam van Yoshi? T. Yoshisaur Munchakoopas.

Toad is helemaal woke

Mario, Luigi, Wario, Waluigi, Bowser, Donkey Kong, en Yoshi zijn allemaal van het mannelijk geslacht. Karakters als Peach en Daisy zijn daarentegen natuurlijk vrouwelijk. Maar heb je je wel eens afgevraagd wat Toad is? Of beter gezegd van wel geslacht alle Toads zijn? De Toads zijn allemaal helemaal genderneutraal, hiermee zijn ze helemaal hun tijd voorruit.
mario readingf1598859017

Donkey Kong heeft het springen uitgevonden

De gorilla Donkey Kong is eigenlijk de uitvinder van het springen. Natuurlijk waren er in het echte leven wel mensen die konden springen, maar in games was dit bijna ondenkbaar. Het allereerst arcadespel van Donkey Kong kwam uit in 1981. Tot die tijd waren de mensen vooral verwend met spellen als Pac-Man, Pong en Breakout. Toen begin jaren ’80 Donkey Kong op de markt kwam ging er voor veel mensen een wereld open. In het spel Donkey Kong kon je namelijk omhoog springen, een simpel iets wat destijds toch een hele uitvinding was. En iets wat in de decennia erna nog ontelbare keren is teruggekomen.