5 dingen die je nog niet wist over Instagram

Article
zaterdag, 19 december 2020 om 10:00
instagram 3319588 1920f1615560933
Vandaag een nieuw artikel in onze rubriek ‘5 dingen die je nog niet wist over…’. Eerder gingen we al opzoek naar de bizarre geheimen van onder andere Facebook, PlayStation en Disney, maar vandaag richten we ons op een ander sociaal medium. Het medium is anno 2020 enorm populair, maar er zijn ook een hele hoop spannende dingen die je nog niet over Instagram wist. Dit zijn 5 dingen die je nog niet wist over Instagram.

Hoe groot is Instagram nou eigenlijk?

Instagram is anno 2020 met name bij jongeren en jongvolwassenen enorm populair, maar heb je je wel eens bedacht hoe groot de Instagram wel niet is? Het is duizelingwekkend, anno 2020 heeft Instagram namelijk ruim 1 miljard gebruikers (waarvan ruim te helft tussen de 18 en 34 jaar is), en ook de app is ongelofelijk vaak gedownload. In de Google Play Store alleen al is de app bijvoorbeeld al ruim 1 miljard keer gedownload.

Wat was de allereerste Instagram post ooit?

We mogen dus wel stellen dat Instagram behoorlijk populair is, maar heb jij je wel eens afgevraagd hoe de allereerste Instagram post ooit eruitzag? De eerste post was van één van de oprichters van Instagram, die was namelijk van Kevin Systrom. Het bijschrift van de eerste post ooit was kort maar krachtig, maar ging desondanks wel de geschiedenisboeken in: “test”. Maar hoe zag de eerste Instagram foto ooit eruit? Systrom gaf deze eer aan zijn hond en het resultaat vind je hieronder.
instaf1607344147

Waar komt de naam Instagram vandaan?

Hartstikke lief natuurlijk die hond, maar heb jij je wel eens afgevraagd waar de naam Instagram vandaan komt? De naam is eigenlijk een samenvoeging van de woorden ‘instant camera’ (polaroidcamera) en ‘telegram’.

Wat zijn de meest gebruikte hashtags?

Instagram heeft dus een duizelingwekkend aantal gebruikers, maar veel van die gebruikers moeten vroeg of laat natuurlijk ook hun content kwijt. Als je eenmaal iets wil plaatsen op Instagram zoek je allereerst een leuke foto uit, vervolgens verzin je er een leuk bijschrift bij, maar je post is natuurlijk pas echt compleet met de juiste hashtag. Maar welke hashtag gebruik je dan? Er is immers zoveel keuze! Maar heb je je wel eens afgevraagd wat de rest vooral gebruikt? Dit zijn de 10 meest gebruikte hashtags op Instagram:
  1. #love
  2. #instagood
  3. #photooftheday
  4. #fashion
  5. #beautiful
  6. #happy
  7. #cute
  8. #tbt
  9. #like4like
  10. #followme
pexels daria shevtsova 3326713f1607343802

Het favoriete eten van Instragram

Tot slot zijn we alweer aangekomen bij nummer vijf en we sluiten af met een knaller. Want heb jij je wel eens afgevraagd welke lekkernij het vaakst op Instagram wordt gedeeld? Het meest gedeelde eten op Instagram is namelijk met afstand: pizza! De #pizza is op het moment van schrijven bijvoorbeeld al ruim 50 miljoen keer gebruikt.

Populair Nieuws

Laatste Reacties