Top 5 beste films van Sacha Baron Cohen

  Sacha Baron Cohen heeft de naam van het vervolg op Borat bekend gemaakt en het is een hele mond vol: Borat: Gift of Pornographic Monkey to Vice Premiere Mikhael Pence to Make Benefit Recently Diminished Nation of Kazakhstan. In de volksmond zal de film simpelweg over Borat 2 heten (de eerste Borat film had officieel ook een vrij lange naam). De film is in het geheim opgenomen en komt morgen al uit. Wij konden niet wachten en hebben de leukste films van Sacha Baron Cohen op een rijtje gezet.

  Paramount Pictures

  The Dictator

  In deze bizarre film The Dictator speelt Sacha Baron Cohen de rijke, meedogenloze, ietwat domme dictator Aladeen. Wanneer hij naar de Verenigde Staten gaat, wordt hij gegijzeld en vervangen door een dommige lookalike.

  Zonder baard (waardoor niemand Aladeen meer herkent) probeert hij samen met Zoey, een lieve, vrijgevige eigenaresse van een Zen Shop, de macht terug te krijgen. Hij zal er alles aandoen zijn land geen democratie te laten worden.

  Brüno

  Een andere succesvolle film van Sacha Baron Cohen, die je zeker gezien moet hebben, is Brüno. Ook deze film zit weer vol met absurde humor en opmerkelijke situaties, veelal met echte mensen.

  In deze film speelt Cohen Brüno, een opvallende mode-verslaggever uit Oostenrijk. Nadat Brüno zijn baan als presentator is kwijtgeraakt, maakt hij een reis naar de V.S. om te proberen homofobe Amerikanen te ontmaskeren. Hierbij ontmoet hij veel verschillende mensen, met name uit de modewereld, die in de meest ongemakkelijke posities terecht komen.

  Ali G Indahouse

  De film Ali G Indahouse was de eerste grote bioscoopfilm van Sacha Baron Cohen, de film na het succes van de succesvolle televisieserie van Ali G.

  Ali G (gespeeld door Sacha Baron Cohen) is in deze film de leider van een 'beruchte bende' die jongeren de ‘Keep It Real”-cursus aanbiedt in een plaatselijk buurtcentrum. Tijdens één van zijn lessen krijgt Ali G te horen dat het centrum vanwege bezuinigingen moet sluiten. Ali G laat het hier niet bij zitten en gaat in hongerstaking.

  Als Ali G tijdens een hongerstaking wordt geworven om vicepremier te worden, ligt er opeens een politieke carrière in het verschiet. Kan Ali G in dit krankzinnige verhaal op deze manier zijn “Keep It Real” buurtcentrum overeind houden?

  Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan

  Een film die natuurlijk ook niet mag ontbreken in dit overzicht is Borat. Of, als we de officiële titel gebruiken, Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan.

  In deze film speelt Sacha Baron Cohen een grote celebrity uit Kazachstan, genaamd Borat. Borat is tv-reporter en hij gaat naar de Verenigde Staten om verslag te doen van het land. In plaats van te vertellen over de plaatselijke gewoontes is Borat meer geïnteresseerd in het vrouwelijk schoon. In het bijzonder wil hij per se Pamela Anderson vinden om mee te trouwen.

  Madagascar (King Julien XIII)

  De laatste film die we hier uit willen lichten is de animatiefilm Madagascar. Hoewel Cohen vergeleken met de vorige films een kleine rol heeft in Madagascar wist hij wel één karakter helemaal naar z’n hand te zetten en hiermee een ander publiek te bereiken dan met z’n eigen films.

  In Madagascar, Madagascar: Escape 2 Africa en Madagascar 3: Europe’s Most Wanted vertolkt Cohen de rol van Koning Julien XIII. De film gaat over een groep dieren uit de New York Zoo die op een dag besluiten te ontsnappen. Na een ongeluk met de boot komen ze uit op het eiland Madagascar. Hier stuiten ze op een groep maki’s die wel erg uitbundig zijn. Hun koning is niemand minder dan Sacha Baron Cohens Julien XIII.

  Mede door de vertolking van I Like To Move It (of de Vlaamse variant: Ik hou van dansen) door de maki’s, met koning Julien op de voorgrond, wist de film een groot publiek te bereiken.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.