5 dingen die je nog niet wist over Cobra Kai

  Sinds begin 2021 kunnen we eindelijk genieten van het derde seizoen van Cobra Kai en met een beetje mazzel hebben we nog drie seizoenen tegoed. Op XGN.nl gaan we in onze rubriek ‘5 dingen die je nog niet wist over’ opzoek naar de geheimen van een bepaald onderwerp. Eerder deden we dit bijvoorbeeld al met Elon Musk, PlayStation en Super Mario, maar vandaag gaan we opzoek naar bizarre feiten over Cobra Kai. Want velen van ons genieten erg van de serie, maar stiekem is er ook een hoop dat je nog niet wist over Cobra Kai. Dit zijn 5 dingen die je nog niet wist over Cobra Kai.

  Netflix

  Let op! Dit artikel bevat spoilers over Cobra Kai.

  Will Smith in Cobra Kai?

  Will Smith is de man die bekend werd met The Fresh Prince of Bel-Air en later schitterde in films als Bad Boys, Seven Pound en Focus. Maar wist je dat Will Smith ook meewerkt aan Cobra Kai? Smith is één van de producers van Cobra Kai en steunt het project ook financieel enorm. Krijgen we in seizoen vier van Cobra Kai Will Smith te zien? Niet geheel toevallig speelde Jaden Smith ook in The Karate Kid remake uit 2010.

  You’re The Best Around

  In de eerste Karate Kid film horen we het nummer You’re The Best Around van Joe Esposito. De vechtscène hieromheen is misschien wel de meest bekende scène uit de film en in de serie Cobra Kai blikken ze er dan ook met enige regelmaat op terug. Maar wist je dat dit nummer in eerste instantie niet bedoeld was voor The Karate Kid, maar voor Rocky III? Rocky koos uiteindelijk voor Eye of the Tiger en deze klassieker ging naar The Karate Kid.

  Ralph Macchio en William Zabka zagen Cobra Kai niet zitten

  Cobra Kai is anno 2021 een enorm succes, maar wist je dat niet iedereen in eerste instantie de serie zagen zitten? William Zabka (Johnny Lawrence) zou Cobra Kai in eerste instantie helemaal niet zien zitten. Maar ook Ralph Macchio (Daniel LaRusso) zou eerdere Karate Kid projecten al hebben afgewezen.

  Ken jij de Cobra Kai game al?

  Dit feitje was bij sommige mensen misschien allang bekend, maar er zal ongetwijfeld ook een groep zijn die hier nog nooit van had gehoord en deze game nu meteen gaat bestellen. Echt een geheim is het dus misschien niet, maar omdat het toch redelijk onder de radar is gebleven en we er wellicht een hoop mensen mee blij kunnen maken hebben dit er toch ingelaten.

  Want naast Cobra Kai de serie is er ook Cobra Kai de game. De game verscheen eind 2020 en is daarmee pas een paar maanden uit. Cobra Kai - The Karate Kid Saga Continues is te koop voor de Nintendo Switch, PlayStation 4 en de Xbox One.

  Het overlijden van Rob Garrison/Tommy

  Cobra Kai komt soms akelig dicht bij de werkelijkheid. Halverwege het tweede seizoen zoek Johnny Lawrence zijn oude vrienden op waarna ze gaan motorrijden, even later komt hij erachter dat Tommy ernstig ziek is. Dit zorgt voor een bijzonder moment en later in Cobra Kai zal Tommy ook overlijden.

  Erg vervelend voor Johnny natuurlijk, maar gelukkig is dit natuurlijk slechts acteerwerk. Het vervelende wil alleen dat Rob Garrison, de acteur de Tommy speelt even later zelf ook overlijdt. Garrison overleed op 59-jarige leeftijd en het acteerwerk in Cobra Kai was achteraf ook zijn laatste rol ooit, een bijzonder samenkomen van twee werelden. Overigens werd Tommy aan het eind van de eerste aflevering van het eerste seizoen nog wel één keer kort geëerd.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.