5 dingen die je nog niet wist over Elon Musk

Article
zondag, 03 januari 2021 om 13:00
elon muskf1649168900
Vandaag weer een nieuw artikel in onze vaste rubriek ‘5 dingen die je nog niet wist over…’. Eerder gingen we al opzoek naar de geheimen van Xbox, Hollywood en PlayStation, maar vandaag gooien we het over een andere boeg. Vandaag gaan we ons namelijk richten op één persoon, en niet zomaar iemand namelijk Elon Musk. Musk werd bij het grote publiek bekend met Tesla en SpaceX, maar er zijn ook een hoop spannende dingen die je nog helemaal niet over Elon Musk wist. Dit zijn 5 dingen die je moet weten!

Musk probeerde een arcadehal te openen op z’n zestiende

Je kan veel over Elon Musk zeggen, maar niet dat hij geen ambitie heeft. Musk is momenteel CEO bij SpaceX, Tesla, en The Boring Company en is ook nog een voorzitter van SolarCity. En die ambitie van Musk komt zeker niet uit de lucht vallen. Zo had Musk op zijn zestiende al bijna een eigen arcadehal geopend. Hij wilde naast zijn middelbare school een speelhal openen en had zelfs al het huurcontract al getekend. Uiteindelijk ging het op het allerlaatste moment niet door, omdat hij als minderjarige de vergunningen niet kon aanvragen.

Musk ontwikkelde een computergame op z’n twaalfde

Maar werd Musk dan pas zo ambitieus op zijn zestiende? Nee, zeker niet zelf! Musk was zelfs als kind al druk bezig met coderen en ontwikkelde op zijn twaalfde de ruimtegame ‘Blastar’. De game was geïnspireerd op de klassieke computergame ‘Space invaders’. Uiteindelijk wist Musk Blastar op zijn twaalfde zelfs te verkopen voor 500 dollar. Niet gek voor een jochie van twaalf.

Tony Stark (Iron Man) is geïnspireerd op Musk

De afgelopen jaren konden we in de bioscoop genieten van meerdere Iron Man films, maar wist je ook dat Iron Man grotendeels in geïnspireerd op Elon Musk? De gelijkenis tussen de twee is groot en Robert Downey Jr. en Elon Musk hebben naar verluidt ook meerdere keren om tafel gezeten om ideeën uit te wisselen. Uiteindelijk werd er zelfs gefilmd bij SpaceX en maakte Musk een cameo-optreden in Iron Man 2.

Musk heeft naast Tesla en SpaceX nog zes bedrijven opgericht

Musk is zoals gezegd bij het grote publiek vooral bekend geworden met SpaceX en Tesla, maar heb je je wel eens afgevraagd wat nog meer van Musk is? We gaven net al aan dat Musk op dit moment ook druk bezig is met The Boring Company en SolarCity, maar in totaal heeft Musk maar liefst acht bedrijven. Namelijk: Zip2, PayPal, SpaceX, Tesla, Hyperloop, OpenAI, Neuralink en The Boring Company.

David Bowie in de ruimte

En tot slot, Musk heeft ook nog eens een goede muzieksmaak. Twee jaar geleden schoot Elon Musk namelijk een rode Tesla Roadster de ruimte in richting Mars. De Tesla is al zo’n twee jaar onderweg met een snelheid van 24.056 kilometer per uur en als alles meezit blijft deze auto ook nog wel even in de ruimte. In de auto zit een pop in een ruimte pak, maar deze pop kan natuurlijk niet zonder muziek. En als je dan toch iets moet aanzetten in de ruimte, dan kan het natuurlijk maar één iemand zijn en dat is natuurlijk David Bowie. Bowie zong vaak over de ruimte en in de Tesla zijn dan ook de nummers ‘Space Oddity’ en ‘Is There Life on Mars’ te horen.