Communicatiedienst Slack nu ook getroffen door storing

News
maandag, 04 januari 2021 om 17:00
slack logof1609774718
De eerste werkweek van het jaar is begonnen, maar dat wordt voor veel mensen wel lastig gemaakt. Er zijn vandaag namelijk meerdere storingen, waaronder één bij chat- en communicatiedienst Slack.
Door het coronavirus moeten we nog steeds zoveel mogelijk vanuit huis werken. Dat is voor veel werkgevers en -nemers goed te doen dankzij verschillende communicatiediensten. De eerste werkdag van 2021 wordt alleen wel heel lastig gemaakt door meerdere storingen.
Zo hebben gebruikers eerder vandaag een storing gemeld bij Microsoft Teams, dat bij veel bedrijven gebruikt wordt om te kunnen chatten en videobellen met elkaar. Daar is nu ook nog eens een storing bij gekomen voor Slack, eenzelfde soort dienst waarmee bedrijven onderling makkelijk met elkaar kunnen communiceren. Dat blijkt uit meerdere meldingen die binnenkomen op Allestoringen.nl.

Wat is er precies aan de hand?

Door de storing is het communiceren alleen een stuk lastiger geworden. De dienst ligt er niet voor iedereen compleet uit, wat er allemaal maar verwarrender maakt. Sommige mensen zullen namelijk geen verschil opmerken, terwijl anderen berichten met veel vertraging kunnen ontvangen en sturen en een andere groep kan weer helemaal geen berichten versturen. De oorzaak van de storing is nog niet bekend, maar het team van Slack is wel op de hoogte en er wordt aan gewerkt. Hopelijk is de storing dus zo snel mogelijk opgelost.
Niet alleen communicatiediensten hebben vandaag last van storing. Ook de Rabobank, ABN-Amro, ING en betaaldienst Tikkie hebben te maken met technische problemen. Mogelijk komt dat door de vele betalingen die bedrijven en consumenten uitvoeren na het einde van de kerstvakantie.