Star Citizen verbreekt crowdfunding record met miljoenen

News
maandag, 04 januari 2021 om 16:00
star citizen donateurs vragen massaal hun geld terug 150455 2f1637573694
De science-fiction game Star Citizen is al lange tijd is ontwikkeling, maar de trouwe fanbase blijft de ontwikkelaar steunen met nieuwe donaties. Dat is in 2020 heel duidelijk geworden, want Star Citizen heeft haar crowdfunding record verbroken.
Eén van de grootste successen van crowdfunding is ongetwijfeld Star Citizen. De ambitieuze game werd in 2012 aangekondigd en vergaarde al snel 2 miljoen dollar van fans. Dat is alleen een schijntje van wat er sindsdien naar ontwikkelaar Cloud Imperium Games is overgemaakt.
Een fan heeft namelijk bijgehouden hoeveel geld Star Citizen games heeft binnengehaald via crowdfunding in 2020. Dit jaar alleen al kon de ontwikkelaar rekenen op bijna 79 miljoen dollar aan donaties, waarmee het haar eigen crowdfunding record ruimschoots heeft verbroken. Het vorige record werd namelijk in 2019 neergezet met ruim 47 miljoen dollar. In totaal heeft Star Citizen nu al meer dan 340 miljoen dollar aan crowdfunding ontvangen. De game staat overigens niet meer op Kickstarter, maar haalt geld op via de verkoop van in-game ruimteschepen en andere content.

Wat is Star Citizen precies?

Star Citizen kan met recht één van de meest ambitieuze games ooit genoemd worden. In de game kunnen spelers hun eigen ruimteschepen aanpassen en daarmee vervolgens de ruimte en planeten in online multiplayer verkennen. Daarnaast kent de game ook elementen van first persons shooters en grootse space battles. Alle planeten zijn net zoals No Man’s Sky procedurally generated en enorm groot.
De ambitie komt Star Citizen alleen ook op de nodige kritiek te staan. Zo duurt de ontwikkeling, die in 2010 is begonnen, nu wel heel erg lang en backers die ontevreden zijn kunnen moeilijk hun geld terugkrijgen. Spelers kunnen wel aan de slag met een alpha versie van de game, maar er is overduidelijk nog veel werk voor de boeg voordat Star CItizen als retail game uitgegeven kan worden.