5 dingen die beter kunnen aan Viaplay

Article
zaterdag, 02 april 2022 om 17:00
viaplay met tekstf1648643997
Viaplay is alweer een maand in ons land, maar de lancering verliep niet geheel vlekkeloos. Zo kampte de dienst in het eerste weekend al gelijk met technische problemen en ook nu nog klagen mensen hier en daar over de kwaliteit van de streams van de Formule 1-wedstrijden. Er kan dus nog aardig wat verbeterd worden aan Viaplay. We hebben vijf dingen voor je op een rijtje gezet.

Het commentaar

Wie het nieuws rondom Viaplay een beetje in de gaten houdt heeft het vast meegekregen: niet veel Formule 1-fans zijn fan van het commentaar bij de wedstrijden. Twitter staat vol met klachten. Het commentaar zou saai, irritant en emotieloos zijn. Twitteraars ergerden er zich mateloos aan en zegden zelfs hun abonnement op.
Er zijn ook mensen die het commentaar juist een verademing vinden. Zij waren juist weer geen fan van het commentaar bij Ziggo. Viaplay geeft in een reactie op Twitter in ieder geval aan ‘achter het werk wat onze commentatoren leveren’ te staan. Goed onderbouwde feedback is volgens de streamingdienst wel altijd welkom en wordt meegenomen om de dienst in de toekomst te verbeteren.
2022 03 11 man from unclef1647003573

Filmaanbod

Viaplay biedt op dit moment 271 films aan. Ter vergelijking: Netflix heeft er bijna 4300. Netflix heeft als originele streamingdienst natuurlijk wel een grote voorsprong, maar zelfs de andere nieuwkomer HBO Max heeft er 533. Een groot deel van de films die Viaplay aanbiedt bestaat uit drama en komedie.
Het aanbod kan dus groter en breder als Viaplay een sterke concurrent voor de andere streamingdiensten wil worden. De dienst heeft in ieder geval de rechten van Dreamworks gekocht, wat betekent dat we ergens dit voorjaar ook Shrek, How To Train Your Dragon, Kung Fu Panda en meer kunnen zien.
2022 02 01 viaplay love mef1647263927

Seriesaanbod

Ook het aanbod aan series is nogal karig met 182 titels, terwijl HBO Max er 310 heeft. Wederom is er geen grote variëteit in genres: de overgrote meerderheid bestaat uit drama- en misdaadseries. Wie daarvan houdt zit dus bij Viaplay goed, vooral wat betreft Scandinavische series, maar Netflix heeft een veel groter aanbod in deze genres (meer dan 600 drama- en bijna 300 misdaadseries). Een redelijk aantal daarvan is ook Scandinavisch.
Wel heeft Viaplay in deze genres een aantal Viaplay Originals, die dus niet te zien zijn op andere diensten. Als je benieuwd bent wat voor Originals er zijn, hebben we een handig artikel voor je opgesteld over het aanbod.
pexels jeshootscom 1040160f1629275135

Van scherm switchen

Als je bent ingelogd op twee schermen en wil switchen van het ene naar het andere scherm, krijg je een melding dat je het maximale aantal van twee streams hebt bereikt. Dit blijft lang in beeld staan, waardoor de overgang soms wel tot een half uur kan duren. Wanneer je een film of serie wil kijken is dat natuurlijk vervelend, maar helemaal met live-uitzendingen is dat frustrerend. Mocht je vlak voor een wedstrijd switchen, kun je zo een aanzienlijk deel missen.
f1viaplayf1641918326

Sportuitzendingen terugkijken

Op dit moment kun je elke live-sportuitzending tot 48 uur na de uitzending terugkijken, daarna is de uitzending niet langer beschikbaar. Velen geven op Twitter aan dat dit helemaal niet lukt, zelfs als er pas een uur na de originele uitzending is verstreken.
Daarnaast is het mooie aan streamingdiensten natuurlijk dat je iets kunt kijken wanneer je maar wil, wat door dit tijdslimiet niet het geval is. Concurrent op het gebied van de Formule 1 F1 TV Pro biedt wél oude races aan.