Wat is de beste streamingdienst voor actiefilms?

Article
zondag, 03 april 2022 om 9:00
pexels freestocksorg 987586 3f1625843971
Het aanbod aan streamingdiensten is de afgelopen jaren flink gegroeid. Daarmee is het soms best lastig om te weten waar je nou wat kunt zien. Als je benieuwd bent welke streamingdienst het beste is voor actiefilms, lees dan snel verder.

Netflix

Met meer dan 400 films heeft Netflix genoeg voor actiefans om uit te kiezen. Ook qua subgenres is er genoeg variëteit: komedie, superhelden, fantasy, sci-fi, horror, romantiek, westerns, thrillers, historisch… Netflix heeft het allemaal! Vooral liefhebbers van actiekomedies zitten hier goed door titels als The Hitman’s Bodyguard, Central Intelligence, Rush Hour en Charlie’s Angels.
Er zitten dan ook veel grote titels tussen het aanbod, waaronder alle Men in Black films, de Star Trek trilogie met Chris Pine, The Matrix Trilogie (al zal deze waarschijnlijk binnenkort verdwijnen door HBO Max), Top Gun, Jason Bourne, John Wick, alle Mission Impossible films en meer.
red notice fotof1637319123
Netflix heeft ook een groot niet-Engelstalig aanbod aan actiefilms, met name uit Japan, China, Hongkong, Zuid-Korea en India. Vooral fans van martial arts films kunnen hun dagen wel vullen met Netflix. Ook voor animatiefilms is er redelijk veel keus, zoals Studio Ghibli’s Princess Mononoke en de Witcher-spin-off The Witcher: Nightmare of the Wolf.
De streamingdienst heeft ook ruim 60 Originals op het gebied van actie, en dat aantal neemt de komende jaren alleen maar toe. Zo krijgt de populaire film Red Notice met Dwayne Johnson, Ryan Reynolds en Gal Gadot twee vervolgen en kocht Netflix onlangs de rechten van de Black Samurai-reeks. Mochten er de komende tijd dus wat titels van Netflix verdwijnen door de komst van nieuwe streamingdiensten heeft Netflix dus nog steeds een aardig aanbod aan Originals en titels waar ze de exclusieve rechten van hebben gekocht.
disneylogof1632855639

Disney+

Disney+ is natuurlijk dé plek voor Marvel en Star Wars-fans. Met maar liefst 44 Marvel- en 21 Star Wars-films ben je wel even zoet. Wat betreft Marvel vind je bijna alle titels, ook films die niet door Disney zijn geproduceerd. Helaas ontbreken wel de Spider-manfilms, waarvan een aantal momenteel wel op Netflix en Videoland te zien zijn. Ook de Hulk films staan niet op Disney+, maar momenteel wel op Videoland.
Star Wars-fans daarentegen kunnen wel iedere film uit hun geliefde franchise op de streamingdienst zien. Dat betekent niet alleen de films uit de hoofdreeks, maar ook de spin-offs The Rogue One en Han Solo.
Als je geen fan bent van deze twee series is er nog genoeg te kiezen: in totaal heeft ook Disney+ meer dan 400 titels. Wel is het overgrote deel hiervan kinderfilms, maar ook als je meer geweld en bloed wilt zien kun je bij Disney+ terecht door de komst van Star. Deze hub bracht een hoop content voor volwassenen met zich mee, waaronder Die Hard, Predator, Alien en The Kingsman.
Sommige titels op Disney+ zijn ook op andere streamingdiensten te zien, maar de meesten staan exclusief op Disney+. Dit is natuurlijk niet zo gek wanneer je je bedenkt hoeveel studio’s Disney heeft opgekocht.
Disney+ heeft vooral veel films op het gebied van avontuur, fantasy en sci-fi. De streamingdienst heeft zoals eerder vermeld dus vooral veel kindvriendelijke opties en is daarom ook de perfecte streamingdienst voor de actieliefhebber met kinderen. Denk aan films als Big Hero Six, Toy Story, Tangled, Wendy Wu: Homecoming Warrior en natuurlijk veel meer.
videolandf1665554834

Videoland

Videoland specialiseert zich als Nederlandse streamingdienst natuurlijk in Nederlandse content, maar qua actiefilms valt het Nederlandse aanbod nog mee. Van de bijna 200 titels komen twaalf van eigen bodem, waaronder Mocro Maffia: Meltem en Baantjer: Het Begin, die exclusief bij Videoland te zien zijn. Dit zijn gelijk ook de enige Videoland exclusives in het actiegenre.
Ongeveer een derde van de beschikbare films zijn ook op andere streamingdiensten te zien. De titels die er bij Videoland uitspringen zijn onder andere Kill Bill Volume 1 en 2, Snowpiercer en alle drie The Expendables films. Videoland heeft ook een aantal superheldenfilms tot zijn beschikking, met name uit het universum van Spiderman en de Hulk films. Deze zijn allen niet op Disney+ te zien.
Het aanbod van Videoland is redelijk, maar springt er vergeleken met de andere streamingdiensten, met name Netflix, niet echt bovenuit.
amazon prime videof1620208212

Amazon Prime Video

Met bijna 300 actiefilms zonder extra kosten heeft Amazon Prime Video een redelijk aanbod, maar een aantal grote titels zoals Top Gun, Jason Bourne en de Mission Impossible films staan ook op Netflix. Veel titels die alleen te huur of te koop zijn zijn bij andere streamingdiensten wel inbegrepen, bijvoorbeeld Dune (2021), meerdere Batman films, de Men in Black-trilogie, alle films uit The Matrix-reeks en alle The Lord of the Rings films. Welke films wel exclusief bij Prime te zien zijn, zijn onder meer de meeste The Fast and the Furious films (deel 8 en Hobbs en Shaw zijn alleen te huur of te koop), The Train to Busan en de Beverly Hills Cops trilogie.
Het aanbod is voornamelijk Engelstalig, met hier en daar een aantal titels afkomstig uit andere landen. Er is redelijk variatie qua genres, maar fans van superhelden en animatie kunnen beter bij een andere streamingdienst terecht. De dienst biedt wel redelijk veel superheldenfilms aan, maar de meeste zijn niet bij het abonnement inbegrepen. Wat betreft Originals heeft Prime er 17, waaronder The Green Knight met Dev Patel, 21 Bridges met Chadwick Boseman en Gunpowder Milkshake met Karen Gillan, Michelle Yeoh en Angela Basset.
viaplay met tekstf1648643997

Viaplay

Nieuwkomer Viaplay heeft maar 104 actiefilms tot zijn beschikking, waarvan de meeste niet echt grote en populaire titels zijn. De meeste films die wel geliefd zijn, zoals bijvoorbeeld de Men in Black films en The Man From Uncle staan ook al op Netflix. Ook qua genres en land van herkomst is het aanbod niet heel breed, maar gezien de hoeveelheid titels is dat misschien ook niet zo gek.
Er zijn ook geen Viaplay Originals op het gebied van actie, dus mochten titels de streamingdienst gaan verlaten vanwege het vervallen van de rechten blijft er weinig over. Wel zijn er een aantal titels van StarzPlay, waarvan Viaplay de rechten heeft gekocht.
Viaplay zet zich voornamelijk in op sport, en dat is wanneer je naar het actiefilmaanbod kijkt te merken. De dienst is nog niet zo lang in ons land, dus wie weet breidt het aanbod zich nog uit. Voor nu is Viaplay in ieder geval niet in de running voor beste streamingdienst voor actiefilms.
hbo max 1 scaledf1702049380

HBO Max

De andere nieuwkomer HBO Max heeft net iets meer actiefilms dan Viaplay, namelijk 112. Op dit moment ontbreken er wel nog wat titels, zoals Wonder Woman 1984, Birds of Prey, Aquaman, Shazam, Joker en The Hobbit trilogie. Die laatste staat nu nog op Netflix, dus wellicht heeft dat daar mee te maken.
Vooral fans van DC, The Lord of the Rings en The Matrix zitten hier goed. De meeste films van deze franchises staan er al op, waaronder de nieuwe The Matrix Resurrections. Ook staat Dune (2021) er natuurlijk op. Andere interessante titels voor liefhebbers zijn alle Lethal Weapon films, Argo, Blade Runner en Dunkirk. Een aantal andere titels, waaronder de Sherlock Holmes films en Troy, staan ook Netflix en Amazon Prime.
Het aanbod is op HBO Max dus nog niet heel groot, maar de titels die ze bieden zijn wel interessant, vooral doordat een aantal nu exclusief bij HBO Max te zien zijn.

Het oordeel

De beste streamingdienst voor actiefilms is op dit moment Netflix. Met een breed en gevarieerd aanbod van over de hele wereld en in verschillende genres houdt de dienst actieliefhebbers wel even zoet. Ook is de dienst van plan om de komende jaren zich flink in te zetten op het genre met Originals.

Populair Nieuws